Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

     
    Kategori
    Futbol
     

    Ülkemizde Futbol Nereye Gidiyor?

    Ülkemizde Futbol Nereye Gidiyor?
     

    Merhaba Arkadaşlar son 4 yıldır Milli Takımımızın ve ülke futbolunda gördüğüm eksiklikler ve başarısızlıktan dolayı bu metni yazma gereği duydum. Etkisi olur mu bilmem ama yinede dökeyim içimi.

    Fenerbahçe Taraftarı olarak Fatih Terim'e Galatasaray'da Başarılar Diliyorum.

    Ülkemizde Spor neden böyle yürüyor? Başarısızlık yöneticilerden mi? Fedarasyondan mı? Hakemlerden mi? Taraftardan mı? Yoksa eksikliğinden mi?

    Sizinde bildiğiniz üzere uzun zamandır Milli Takım olarak hiçbir başarımız yok sadece eleme aşamalarıyla kendimizi avutup sadece kuralara giriyoruz. Ama gruplara kalamıyoruz. Çözümü hoca kaynaklı olduğunu düşündük biri geldi diğeri gitti. Ardından yabancı sınırını kaldırdık. Şimdi ise geri koymaya çalışıyoruz. Ee günaydın abiler. Gerçi şimdi de hakemlerden ümidi kestik bunuda elektroniğe çekmeye çalışıyoruz. Bunun sonu nereye gidicek? Ne olur biliyor musunuz? Sportif zekası ve sağlam banka hesaplı birisi gelir, bizim takımlarımızı tek tek satın alır. Bizde bunları izlemeye hatta para kazandırmaya gideriz. Gerçi biz takımlarımızın bile 90 dakikasını izleyemiyoruz. 1.ligi dahi parası olan takip edebiliyor. Ülkemizde futbola bu kadar parasal engeller geldi. Bi ara Başakşehir Takımına talip var diye medyada duymuştuk. Ama alışmamız lazım bu düzen böyle gittikçe birileri gelip takımlarımızı küçük küçük yüzdelerle alacak. Sonra Milli Takım kalır mı bilmem de Türk taraftar kalmayacağı kesin. Devlet milyonlarca lira yatırım yapıyor spor için Statlar kompleksler ama içinde oynatacak futbolcumuz yok. Hatta hakemimiz bile kalmayacak gibi. Hala ligimizde 3-4 teknik direktör dönüp duruyor süs havuzunun suyu gibi anca devir daim yapıyoruz. Tff yönetiminin vizyon ,misyon ve bir stratejik planlama olduğunu düşünmüştük. Oysa ki şuan ki durumları güncellenmeyen navigasyonda adres aramak gibi birşey.

    Kulüpler ise borç batağında 31-32 yaşlarında gelen futbolcuları emekliliğe hazırlıyor gibiler. Bu durumdan kazançlı çıkanlar sadece manejerler olacaktır. Yöneticiler zora düştüklerinde felsefeleri ise eski başarılı olmuş teknik direktörleri geri getirmek ve milyonlarca borca girip futbolcu getirmek, tabiri caizse taraftarın ağzına bir parmak bal çalıyorlar..Galatasaraydan örnek verecek olursak aynı kadro sezon başında da vardı. Toplantılarda Tudora laf söyleyenleri linç edeceklerdi. Levent Nazifoğlu nun son konuşmasında olan olayları hatırlıyoruz. Şimdi ne değişti ona yuh çekenler şimdi başka hoca getirdi. Madem öyle Tudor'la beraber onlarında istifa etmesi gerekmiyor mu? Şimdi Fatih hocanın yüzüne nasıl bakacaklar yada sosyal medyada ne yazacaklar? Mevcut başkan Fatih hocayı getirmekle koltuğunu sağlama almış olabilir. Fakat her zorlukta tabiri caizse imdat çekici olarak Fatih hocayı mı getirecek her başkan? Fatih hocada ölümsüz değil ki. Ee asırlık takımlar ne olacak bunun sonunda? Borç kime kalıcak onca taraftarın umutları hayalleri ne olcak?

    Galatasaray'ı örnek verdim ama kendi takımım Fenerbahçe de krizi atlatmış değil. Krizi yönettiğini sananlar var. Osmanlı maçından sonra şans mı diyelim yada 3-5 oyuncunun kişisel çabasından mı yoksa fikstürün kolaylığından mı? Bilinmez belki ama kriz hala kapıda. 2 maç arka arkaya kaybettiğinizde şimdi üstü örtülen olaylar ileride daha çıkılmaz bi sorun haline gelebilir. 18-19 yıldır gelmeyen hoca kalmadı. Hepsi mi kötüydü yoksa uygulanan politika yada yönetenlerde mi vardı problem bilinmez belki ama velhasıl kelam kral çıplak. Finansal ve Avrupa başarısı çok uzaklarda gibi.

    Şuan için öne çıkan ve gözle görünen ekonomik ve sportif başarı gösteren kulüp yöneticileri olarak başta Fikret başkan ve yönetimi geliyor. Aynı zamanda Şenol hocanın futbol zekası sayesinde hepsi Beşiktaş mazisinde ölümsüzleşmişlerdir. Tüm kulüplerin bu başarıyı hedef koyması ve bu yönde adım atmaları lazım. Beşiktaşın ise Avrupa da yolu açık Olsun.

    Bir de büyük kulüplerimiz yüksek bütçeler harcayıp alt yapı tesisi yapıyor ama as takıma hiçbir oyuncu katamıyorlar yada uğraşmak istemiyorlar bir nesli eğitmek kolay değildir. Buna biraz özen gösterilirse bizde yüksek bonservis bedelleri alır en önemlisi Milli Takımımızı uçurabiliriz. Ama önce yabancı sınırının gelmesi gerekiyor tabi. Tv deki medyatik yorumcu abilerimizin de bunu sık sık dile getirmesi gerekiyor. Bizim bu haykırışlarımızla olmıyacaktır.

    İŞTE BU DÜZEN DEĞİŞTİĞİ ZAMAN BİZ FUTBOL VE BAŞARIYI YAN YANA GÖREBİLİRİZ.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 61
    Kayıt tarihi
    : 22.12.17
     
     

    Spor Yanlısı Çıkarların Değil Doğruların Gönüllüsü Mücadele ve Çaba Yanlısı Alt Yapı Gönüllüsü Ha..