Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

Üniversitede kendini geliştir. Yolunu benden öğren

Üniversitede kendini geliştir. Yolunu benden öğren
 

Üniversitede kendini adım adım geliştirme rehberi


Müjde! Bu yazının 2.si de çıktı. Okumak için tıklayın: http://www.erencaner.com.tr/2012/08/is-hayatnda-kendini-gelistir-yolunu.html

Çoğumuz "bi üniversiteye gireyim gerisi rahat" deriz ama bu neredeyse hiçbir zaman böyle olmaz. İş hayatına yönelik, dünya bakışına yönelik belli bir birikimi üniversite yıllarında kazanırız/ kazanmalıyız.   Bir hocamın çok güzel sözü vardı. Üniversitede tabağına ne doldurursan sonrasında kaşığına o gelir. Sen de üniversite sonrası kaşığına iyi bir şeyler gelmesini istiyorsan şimdiden, üniversitedeyken kendine yatırım yapmaya başla!


Bir de şu "kendini geliştiriceksin hocam" lafı vardır. Hiç sevmem bu lafı. Neden, çünkü bu lafın altı boş bırakılır genelde. Kendini geliştiriceksin hocam, iyi tamam da peki nasıl diye sorduğunda kısa bir sessizlik olur. İşte bu yazıda tamamen kendi tecrübelerimle  bu kendini geliştiriceksin lafının altını doldurmak istedim. Şimdi gel, üniversitede kendini geliştirmek için enn baştan neler yapabilirsin buna bir bakalım:

Varan 1-  Benim gibi üniversitede ingilizce hazırlık okuyarak bölümden uzak bir şekilde üniversiteye başladıysan;

Acil olarak onların sana gelmesini beklemeden gidip bölümünün öğrenci kulübüne kayıt ol ve öğrenmeye açık olduğunu, görev almak istediğini onlara hissettir. Hazırlık sınıfınındayken ÖSS'nin acısını gezerek eğlenerek çıkarırken bir yandan da bölümünün olanaklarını, iş imkanlarını erkenden anlamaya çalış. Bölümün tam olarak ne iş yapar, bu bölümden mezun olup ekstrem işler yapanlar var mı, bunu öğren. Daha hazırlıktayken bir ya da iki büyük üniversite etkinliğinde küçük rollerde yer alman ileriki yıllarda daha etkin rollerde olmanı sağlayacaktır. Ayrıca daha  başlangıçtayken kendine bir portfolio yap ve kazandığın başarı belgelerini, yaptığını işlerle ilgili yazıları fotoğrafları orada tut. Bu hatta online olsun. Bir blogun mutlaka olsun. Orada her yaptığın işi paylaş, edindiğin bilgileri, tecrübeleri benim gibi paylaş ki başkaları da faydalansın.Ve ayrıca üniversite boyunca asla ve asla yaptığın ödevleri atma, bilgisayarında, online ortamda sakla.

Varan 2- Birinci sınıfa geçtin ya da direk birinci sınıf olarak üniversiteye başladıysan;

Hazırlıkta bir iki büyük etkinlikte küçük rollerde yer aldıysan birinci sınıfta bu etkinliklere devam et, direk birinci sınıfa başladıysan bu etkinliklere tabiri caizse balıklama dal. Üniversiteden sonra kendini pazarlaman için sosyal hobilere başla. Örneğin; ilgin varsa DSLR foto mak. al...

Devamı: http://erencaner.com.tr/universitede-kendini-gelistir-yolunu-benden-ogren/

 
Toplam blog
: 4
: 1982
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Şu an Roy+Teddy dijital pazarlama ajansında ''Social Media Group Head'' olarak çalışmasının yanı ..