Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '07

     
    Kategori
    Üniversiteler
     

    Üniversiteler nereye doğru gidiyor?!

    Üniversiteler nereye doğru gidiyor?!
     

    Şu an bir anadolu üniversitesinin 3.sınıfında okumakta olan 100 bin şansız öğrenciden sadece biriyim. Neden şanssız? diyenler olabilir. Hemen cevaplamak isterim. Şansız çünkü okuduğu o ilin insanlarından sürekli işkence, hakaret gören ve yolunmaya hazır bir tavuk olarak kullanıldığı için.

    Okulu kazanmak zaten çok büyük bir dert kazandığın ilde okumak ondan kat kat daha da zor. Ev ararsın, sadece öğrenci olduğun için ya geri çevrilirsin ya da kaldıgınız insan sayısında (en fazla bir öğrenci zaten bir aile nüfusu sayısında kalır) para istenir! Tamam bunları kabul ettiniz, evi tuttunuz peki bitti mi çile? Hayırrrrr!! Komşular tarafından rahatsız edilme mesela -Benim kızım ergenlik çağında, apartmana erkek öğrenci gelmesin veya kız öğrenciler gelip onları görüp özenmesin!! Ne demek gelmesin! Ne demek özenmesin! Amca senin evinde televizyon internet yok mu? Ne yani öğrencilerin namus kavramı yok mu??

    Daha bitmedi! Sokağa çıkarsın, eğer kız ise öğrenci laf atılır karşılık sakın vermeyin sonra edebiyatın baş yapıtlarından biri sahnelenir "Vurun kahpeye". Eğer erkeksen yan bakılır nasıl olsa öğrenci birşey yapamaz, yapsa da akşam 100 kişi toplanır dayaktan öldürürüz; sonra 1 ay yatar çıkarız (emsalleri daha 1 hafta önce yaşandı).

    Bitti diye düşünmeyin okumanın ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyorum. Okula gideceksin minibüsçünün insafına kalmış ya alır ya almaz. Alsa da zaten balık istifinde gidersin. Neden mi?? Çünkü o yörenin ablaları (yaşı benden daha küçüktür) oturuyordur. Birazdan incektir ama otursun sonra laf çıkar hee!!!

    Bitmedi ne yazık ki! Okulda o yörenin insanları da vardır takım elbiseli, böyle kurtlar vadisi formuna girmiş tek hücreli canlılar!! Onlar sataşır sana; sonra hocalarınız vardır bu adam te nerelerden gelmiş aman banane ya, ben bu adamı bırakıyım da yaz okula gelsin bi güzel soyarım onu, hem de okumak güzeldir yazın ne yapacak!!!

    İşte sevgili okurlar Türkiye'de okumak böyle birşey. Şimdi bir soru - Bu insanlar hangi arada bilim üretecekler???

    Saygılarımla

     
    Toplam blog
    : 1
    : 269
    Kayıt tarihi
    : 22.03.07
     
     

    Öğrenciyim, şu an bilim ve ilim öğreniyorum ; ilgi alanlarım ise spor, bilim, din ;)..