Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Unutmamak...... Unutturmamak

Unutmamak...... Unutturmamak
 

Unutmamak, unutulmaması gereken önemli olaylar, insanlar vardır şahsımızı, çevremizi, toplumu ilgilendiren. Unutmamak, unutturmamak için herhangi bir söz, yazı ya da olayı, çevremizle paylaşır, yararlı olacağına inandıımızda daha fazla insanın duyması, öğrenmesi için, geniş katılımlı yöntemler ararız.

Öğrencilikte ders çalışırken, bazı konuların üzerinde biraz daha fazla durarak, özetini çıkarırdım iyi anlamak, kavramak adına. Sadece öğrencilikte değil, aktif iş hayatının içinde veya bugünler çalışmıyor olsam da, gazete, dergi, roman okurken etkilendiğim, üzerinde daha çok düşünülmesi, okunması, unutulmaması gerektiğine inandığım yazıları kesip kolaylıkla görebileceğim, elimin altında bir yerlere kaldırıyorum. Bir süre sonra yeniden okuduğumda, hatırlamanın yanısıra, ilk seferden farklı, değişik açılardan da değerlendirme yapmak, daha önce fark etmediğim ayrıntıları görmemi, konunun hafızama yer ederek unutulmamasını sağlıyor.

Öyle söz ve yazılar vardır ki, ilk yazılıp, söylenişlerinin üzerinden yıllar geçse de önemini, güncelliğini, özelliğini korur, tekrar etmek yanlış gelmez, hata olarak kabul edilmez. İlk olarak okuyacaklar ya da daha önce anlamayanlar için fırsat olur yeniden gözden geçirerek öğrenmek, bilgi sahibi olmak bakımından. Yazılanları unutmamak, unutturmamak deyince, ''gazeteci''ler, ''gazetecilik'' mesleği gelir ilk olarak aklıma. Meslek hanesindeki ''Gazeteci'' ünvanının hakkını veren, araştıran, belgelerle konuşan, güvenilir, prensip sahibi, meslek onuruna söz ettirmeyen, menfaat peşinde koşmayan, yaşananları değerlendirirken geçmişle gelecek arasında bağlantı kurabilen, unutulanları hatırlatan aydın insanlar ve onların aydınlatan yazılarıdır unutulmaması gerektiğine inanarak kesip sakladığım, belirli aralıklarla okuduğum.

Gazetecilik mesleğinin de şehitleri vardır, isimleri geçtiğinde, gözlerimin önünde ışıltılar oluşan, hüzünle, özlemle, saygıyla anılan. Kimi karlı sabahlarda arabasına konan parça tesirli bombayla, kimi aydınlığı karartmaya yeminli hainlerin sıktıkları kurşunlarla, kimi evine gelen paketten çıkan bombayla öldürülen, aydın insanlardır. Kalemleri susturulsa da, yıllar öncesinden ileriyi görerek aydınlatmaya devam ederler.

Doğruları yazan, ömrünün bir bölümü adliye koridorlarında girip çıktıkları davalarla geçen, haksızlıklara, engellere rağmen, onurlu, güvenilir gazetecilerin verdiği aydınlığı yaşamak, umut verir. Gerektiğinde sivri dillerini, yeri geldiğinde övgüyü dile getirirler. Yazmak, doğrularla aydınlatmak, aydınlık vermektir gayeleri. Unutulmaması gereken de budur aslında.

Unutmamak, unutturmamak......Unutulmaması gereken insanlar, konular, olaylar.....Meslek hanesindeki ''Gazeteci'' ünvanına yakışan, saygın, dürüst, onurlu, kalemleri doğruyu, gerçeği yazan insanlar....

Unutmamak için kesip, her an görebileceğim yere koyduğum bir karikatür, unutmamak, unutturmamak için sürekli okuduğum bir yazı var bugün de hafızama yer eden. Karikatürde, büyükçe bir cüzdanın içine yerleştirilmeye çalışılan bir ağaç var, ''bütün bu itirazlar neden anlamıyorum...Paranın hammaddesi ağaç değil mi?'' diyen Musa Kart, yazıda; henüz 22 yaşındaki bir gencin hayatla ölüm arasında gösterdiği çabanın devamı için, normal hayata dönmesi için gerekli olan 350.000 YTL ve ''insanlık adına, insan olarak genç bir adama borçluyuz bunu'' diyen gazeteci Fulya, ''3Negatif yıkımı ya da 1Pozitif zaferi =FERDİ'nin HAYATI '' diyen Biberiye ve gözlerimizin önünde adı ''Ferdi Vatansever'' olan bir gerçek var.

Unutmamak, unutturmamak için sürekli okuduğum yazılar var birkaç gündür. ''İnsanlık adına, insan olarak genç bir bir adama borçlu olduğumuz'' için.

Ferdi Vatansever için www. http://biryardimeli.bz.tc

resim kaynağı: www.photonet.com

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..