Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Unutmayı unutun! (Japon Eriği)

Unutmayı unutun! (Japon Eriği)
 

Ginkgo Biloba (Japon Eriği)


Günümüzde unutkanlık, dalgınlık, dikkat eksikliği gibi şikayetlerle birçok hastamız bize başvuruyor ancak konunun derinine indiğimizde halkımız bu sorunun çözümü için hiçbir çaba göstermediğini farkediyoruz.

Bugün değerli okurlarımıza Ginkgo Bloba (Japon Eriği)'ni tanıyacağım. Ginkgo doğda asırlardır bilinip kullanılmasına rağmen batı da 1975li yıllarda tanınmaya başlanıldı.

Ginkgo biloba ağacı yaprağından elde edilen özün, belleği geliştirici nitelikte olduğu yapılan araştırmalar sonucunda elde edilmiş tespittir.

Ginkgo biloba extresi yeşil yapraklardan elde edilir. Ginkgo biloba bitkisi nin yaprakları bilobalit ve ginkgolit olarak bilinen terpenler bulunmaktadır.. Bu maddeler kılcal damarlardaki kan dolaşımına yardımcı olucu etkinliktedir. Kılcal damarlarda biriken toksinler bu damarların beslediği dokulara zarar verir. Ginkgo biloba’da bulunan maddeler, tıkanmaları açmaya yardımcıdır ve kan dolaşımının yeniden başlamasını sağlayıcı özelliktedir.

Ginkgo biloba gözlerdeki damar, sinir ve doku ağlarından toksinleri temizleyerek görme yeteneğini muhafaza eder.
Damar sertliğine karşı yararlıdır.
Astımın etkilerini azaltabilir.
Konsantrasyonu güçlendirmek için kullanılabilir.
Kulak çınlaması, kronik başdönmesi gibi proplemlere iyi gelmesi ginkgo faydaları arasındadır.
Alerjik reaksiyonları hafifletici etkinliktedir. Trombosit aktivasyon faktörünü (PAF) bloke edici özelliğiyle alerjik reaksiyonu hafifletir veya tamamen ortadan kaldırabilir.
Kan dolaşımını harekete geçirir.
Beyine ve diğer organlara kan akışını geliştirir.
Arterlerin ve toplardamarların genişlemesine yardımcı olmak suretiyle kanın tüm vücutta akmasını destekler.
Kan hücrelerinin bir araya yapışmasını engelleyerek damar tıkanıklıklarını önler.
Ginkgo biloba beyin damarları içerisinde plak oluşumunu azaltır ve kanın daha hızla dolaşmasını sağlar. Bu şekilde de plak oluşumuna bağlı nedenle görülebilecek hafıza zayıflamasını azaltır.
Ginkgo Biloba da bulunan flavonoidler ve terpenler yaşlanmanın neden olduğu bazı bellek proplemlerini uzun süreli olarak yavaşlatabilir.
Alzheimer hastaları üzerinde yapılan deneylerde Ginkgo Biloba kullanımı nın bu hastalığı olanların bellek gücünü artırmıştır.
Genç yaşlardan itibaren kullanımı ciddi oksidatif beyin yıkımlarını engelleyebilir.
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalara göre ginkgo dopamin düzeyini yükselterek vücudun bilgi iletme yeteneğini geliştirmiştir.
Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu Ginkgo yaprağı ekstresinin kulak çınlaması, başdönmesi ve bunamalarda kullanımına onay vermiştir.
Sirkülasyonu artırıcı özelliğiyle erkeklerin iktidarsızlık proplemlerinde de yararlı olabilir.
Yapılan araştırmalar ginkgonun ciddi hastalıklara sebep olan serbest radikallerin meydana gelişini önleyen antioksidan niteliğini göstermiştir.
Hemoroide bağlı kaşınma ve kanama gibi durumlarda da yararlı olabileceği belirtiliyor.
Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma ginkonun cep telefonlarının beyin üzerindeki olumsuz etkilerine karşı yararlı olabileceğini göstermiştir.
Ginkgo biloba kapsül olarak günlük kullanım dozu 80-150 mg arasındadır. Kapsül biçiminde satılan ürünlerin yaprak ekstresi olması gerekir. Standardize Ginkgo biloba ekstresi %24 flavonoid glikozitleri içerir.
Tedavide yalnızca özel olarak hazırlanan standardize ekstre kullanılır. Kurutulmuş Ginkgo biloba yaprağı (ham drog) tedavi amacıyla kullanılmamalıdır.
Ginkgo biloba çay olarak da tüketiliyor ancak bu şekilde kullanımı belirtilen yararları sağlamayacak ve de kötü kokusu nedeniyle de içilmesi zor olacaktır.
Çay yerine kapsül kullanılmasını tavsiye ederim. Gramaja ve kullanan kişinin kilosuna göre günde dört ile iki kapsül arasında kullanılır.

Saygılarımla,


Esra Guven

 
Toplam blog
: 5
: 28851
Kayıt tarihi
: 17.05.10
 
 

İş hayatıma üniversitenin biyoteknoloji ve mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak başladım. 1994..