Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '13

 
Kategori
Anılar
 

Unutulmayan pop müzik ikonu, John Lennon...

Unutulmayan pop müzik ikonu, John Lennon...
 

Bir John Lennon Vardı...


John Lennon;

8 Aralık 1980 - Müzikçi John Lennon'un Ölümü;

 

Hiç şüphesiz Pop Müzik Tarihinin Unutulmazlarından,
Bir çok Müzik Eleştirmenlerince de Pop İkonlarından biridir.

1940 İngiltere/Liverpool'da dünyaya elen John Winston Ono Lennon;
Şubat 1958'de tanıştığı Paul McCartney, George Harrison ve daha sonra Stu Sutcliffe
gruba dahil edilerek 'The Silver Beatles' grubunu kurdular. Temmuz 1960 da grubun adını 'The Beatles' adına çevrildi. 1961 de de Ringo Star gruba dahil oldu. Pop Müzik Dünyasında da fırtına gibi esmeye başladılar. Çıkardıkları Her Plak hit oldu. Aylarca Liste başı kaldı. Pop Müzikle ilgilenen herkes "The Beatles Grubu"nu mutlak seviyordu.

1966 da The Beatles Grubu, Filipinler de verdikleri konserden sonra, devletin resmi davetlerini kabul etmeyeceklerini ifade ederek büyük tepki çektiler. O zaman kadar Müzik Dünyasında duyulmamış bir olaydı bu. Koruma verilmediklerinden havaalanında salsırıya uğradılar.

John Lennon; Daha sonraları da A.B.D.deki bir röportajında"Beatles şu anda İsa'dan daha popüler." cümlelerini sarf etti ve büyük tepki aldı.

1969 da Yoko Ono ile evlendi ve Gruptan ayrıldı. Daha sonraki dönemleri hep çalkantılı oldu. İngiliz olmasına rağmen New York aşığı olan ve orada hayatını sürdüren Lennon,
Dönemin Başkanı Nixon Yönetimince, ulusal hedef gösterilmiştir. Sebep ise; John Lennon'un, kitlelere "Hayatı ve Yaşamayı-İnsalık Sevgisini-Barışı ve Huzur'u" tavsiye eden yeni bir Müzik Akımını başlatmış ve sevdirmiş olmasıydı.

Ölümünden bir ay önce son albümü olan 'Double Fantasy' yayınlanmıştır.
8 Aralık1980 yılında New York'ta kaldığı otelin önünde, akli dengesi olmadığı iddia edilen bir kişi tarafından silahla öldürüldü.

Bestelediği bir çok şarkı, bugün hala Batı Pop Müziğinin Kilometre taşlarından Baş yapıtlar olarak Dünya Çapında dinlenmektedir. John Lennon; eski şöhretinden hiç bir şey kaybetmeyen ender Efsane Sanatçılardan biri olarak kalmıştır...

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..