Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Unutulmaz üçlü: Metin-Ali-Feyyaz

Unutulmaz üçlü: Metin-Ali-Feyyaz
 

Futbol ligindeki maçların keyif vermediğinin sıkça konuşulduğu, dört büyük takımın teknik direktörlerinin yanlış kararlar ve transferlerle fazla eleştirildiği, statlardan seyircilerin elini ayağını çektiği konuşuluyor spor programlarında.

Taraftarı olduğum, son dakikalardaki golleri ile ünlü BJK'nin, keyifle, heyecanla izlenen maçlarını hatırladım yine çocukluğa uzanan anılar zincirinde. "Sarı Fırtına" yakışıklı Metin Tekin, ağırbaşlı kişiliğiyle "beyefendi" olarak tanınan Ali Gültiken, büyük maçların büyük golcüsü Feyyaz Uçar. Türkiye ligi ve Avrupa Kupalarında fırtınalar estiren, bugün adları geçtiğinde hala heyecanla o günlerden bahsedilen unutulmaz üçlü Metin-Ali-Feyyaz. Atatürk'ün sporcu tanımına uygun, güzel futbol oynamalarının dışında, eğitimli, kültürlü Metin-Ali -Feyyaz. TRT'den yayınlanan maçlar olurdu ve Cumhurbaşkanlığı Kupası canlı verilirdi. Bugün ki futbolcular kadar magazin basınını meşgul eden gece hayatları yoktu ama onların da adlarının birlikte anıldığı güzeller oluyordu gazetelerin magazin eklerinde yer verilen. Metin Tekin Şevval Sam'la evlendiğinde ne kadar çok üzülen hayranı olduğunu, bir maçta karşı takımın oyuncusuyla çarpıştıktan sonra başına aldığı darbeyle yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi vererek uzun süre sahalardan uzak kalıp, sağlığına ve sahalara kavuştuktan sonra sevenlerini güzel oyunuyla mutlu ettiğini, bir yıllık ara olsa da hep Beşiktaşlı oluşunu, Ali Gültiken'in futbolu bıraktıktan sonra kendi ismiyle yarattığı markasını, Feyyaz Uçar'ın tüm gelirini Türk Eğitim Vakfı'na bıraktığı jübilesini unutmuyorum.

Lig ve Avrupa Kupaları'nda attıkları goller, beyefendi kişilikleri, hala tribünlerin dilindeki isimleri , "1,2,3 yetmez/ 4,5,6 olsun/ Metin,Ali, Feyyaz atsın/Beşiktaş'ım şampiyon olsun" şarkılı tezahüratları ile gönüllerde özel yerleri var, unutulmaz üçlünün. Ya unutulmaz üçlünün, unutulmaz maçları. Hafızama en çok yer eden, 1989 yılında Gordon Milne döneminde, Ali'nin 4, Metin ve Feyyaz'ın 3' er gol attıkları 10-0 'lık Adana Demirspor karşılaşması olmuştur, karşıdaki takım Adana Demirspor olmasa sevincimin daha fazla olacağı.

Fanatik olmadığım, basketbol ve F1 yarışlarını daha çok takip ettiğim, Kenan Onuk vefat ettiğinden bu yana futbol ağırlıklı tartışma programlarını izlemediğim için eleştirilerin ne kadar doğru olup olmadığı konusunda fikrim yok ama bir zamanların unutulmaz üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz ve son dakikaların takımı Beşiktaş'ın kazandığı lig şampiyonluklarını hala keyifle hatırlıyorum.

resim kaynağı:www.bjk.com sitesi

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..