Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

26 Mart '13

 
Kategori
Dünya
 

Üsküp -Makedonya’da oy skandalı

Üsküp -Makedonya’da oy skandalı
 

ÜSKÜP-Makedonya’da Oy Skandalı


Gönderilen bilgiler dâhilinde ÜSKÜP - Makedonya'da dün yapılan yerel seçimde iktidar partilerinin ilk turda kazandığı belediye başkanlığı sayısı 36'ya çıktı.

Eski Yugoslavya'dan 1991'de ayrılarak bağımsızlığını kazanan Makedonya'da, dün gerçekleştirilen 5. yerel seçimlerin sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

İki gün önceki ilk sonuçlara göre, ülkedeki 80 belediye başkanlığından 25'ini kazandığı açıklanan İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) liderliğindeki blok, ilk turda kazandığı belediye başkanlığı sayısını 36'ya yükseltti. İktidar partileri, 17 belediyede ise ikinci tura kaldı. Bu turda neler olacak merak konusuydu. Ama son gelişme ve baskı ve şiddetin ön planda olduğu gelen bilgiler arasında…

Branko Crvenkovski liderliğindeki muhalefet ise sadece bir belediye başkanlığı kazanırken, ikinci turda 9 belediye başkanlığı için yarışacak.

Makedonya Devlet Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, birçok yerde oylar tamamen sayıldı. Son açıklanan verilere göre iktidar ortakları büyük fakla öndeler.

Diğer taraftan, ana muhalefet lideri Branko Crvenkovski de yaptığı açıklamada, seçimlerde hile karıştığını öne sürdü. Yaptıkları şikâyetlerin dikkate alınmaması durumunda yerel seçimin ikinci turuna katılmayacaklarını belirten Crvenkovski, erken genel seçim talebini de yineledi. Ana muhalefet oldukça sinirli ve oyların ikinci tur içinde bir sonuç olmadığını ve bu turda böyle adaletsizlik devam ederse turdan çekileceğini belirti.

Makedonya'da seçime katılan Türk partilerinden ise Türk Demokratik Partisi, Merkez Jupa Belediyesi'ni yeniden kazandı.

Seçimlerin kesin sonuçları şikayetler değerlendirildikten sonra açıklanacak.

Hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı yerlerde en çok oy alan iki aday, 14 gün sonra yeniden halkın karşısına çıkacak. Çıktığında nasıl bir tepki alacak ve halkın ona karşı tepkileri ne olacak. Eee torpilsiz hayat, adaletsiz bir sayım demektir. Ne yazık ki Dünya’nın hemen hemen her yerinde de adaletsizlik hat safhada…

Ana Bültende yer alan Yazar Hikmetullah Yetkin

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..