Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Deneme
 

Üstünde evet yazılı kırmızı karton kutular

Üstünde evet yazılı kırmızı karton kutular
 

İftar yemeği mi, hipnoz seansı mı?


Dün Ankara’da, AKM’de düzenlenmiş olan, dev organizasyon olarak tanımlanan "Büyük Ankara Platformu" denilen iftar yemeğine 80 bine yakın kişinin katıldığı haberlerde okundu, dinlenildi.

Hazırlanmış olan platformda Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in katılımcılara seslendi.

Aldığımız haberlere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı iftar rekor denemesinin menüsü mercimek çorbası, pilav, kavurma, ayran, iftariyelik, salata ve baklavadan oluştuğunu öğrendik.

Peki, şimdi rakamlara dikkat lütfen:

Kavurma, nohutlu pilav, salata, tatlı ve ayranın yer alacağı iftar yemeği için toplam 3 ayrı yemek firması tarafından, 8 ton et, 5 ton pirinç, 2 ton nohut kullanılmış.

Yemeklerin konulacağı özel karton paketlerin içine konulmak üzere de 60 bin pide, 60 bin ayran ve 120 bin şişe suyun yanı sıra hurma, zeytin, tereyağı ve baldan oluşan iftariyelik hazırlanmış.

Bunu anlayan biri varsa bana da anlatsın…

Gazete manşetlerine "Başkent rekoru kırdı!" olarak geçen bu düzenleme ne kadar masum?

İslamiyeti bilen her normal insanın buradaki olayı biraz irdelemesi gerekmiyor mu? Bu abartıyı nasıl da görmezden gelebiliyorlar? Gövde gösterisi değil midir bu? Çok masum gibi gösterilen bir iftar organizasyonu "Büyük Ankara Platformu" adı altında adeta bir mitinge dönüştürüldü.

Yemeklerin kurulan sofralara getirildiği kutulara bakınız lütfen. Evet yazılı ve slogan içeren kutular. Kırmızının da ne kadar dikkat çekici ve akılda kalıcı bir renk olduğunu unutmayın lütfen! Bu bir hipnozdur. Bilinçaltına işleme metodlarından biridir. Bunca masraf karşılığı olan yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ve gizlice, onurlarını kırmadan, başkalarına sezdirmeden ulaştırılsa daha değerli bir ibadet ve hükümete yakışır bir davranış biçimi olmaz mıydı bu?

Kını- Yorum.

Müşerref ÖZDAŞ

03.09.2010

 
Toplam blog
: 59
: 676
Kayıt tarihi
: 13.09.09
 
 

10.06.1961 Kütahya-Simav doğumlu. Tüm eğitim hayatı İzmir'de geçti. 1982 E.Ü.Fen Fakültesi Biyolo..