Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Uykuda mısın sevgili yârim uyan!

Uykuda mısın sevgili yârim uyan!
 

İşte Ateş Çemberi


Mübarek Ramazan ayının ilk haftası Fırat nehrinin suyu gibi akıp gitti.

Mevsim normallerinin üstünde seyreden yaz sıcağına rağmen, mübarek ramazan ayını oruçlu geçirenler, yağmurun yeryüzünü temizlediği gibi ramazan’ın bereketi ile gönül kirlerinden temizleyecek.

İnşallah kalpler ak ve pak olacak.

Bu beklenti ve temennimiz, Din’i gerçek anlamı ile değerlendiren, Allah rızası için ibadet eden, dini ticarete, siyasete, makam ve mevki için alet etmeyen müminler için.

Bu kutsal ayı akademik eğitim almış, ilahiyat okumuş, onlarca bilim adamı kendi penceresinden değerlendiriyor, yorumluyor.

İslam’ı benimseyen ve gönlü Allah ateşi ile yanan her mümine düşen görev, yüce kitabımız Kur’an’nın ilk emri olan “Oku” emrine uymak olmalı.

Yani okumalı araştırmalı,  incelemeli; taklitçi olmaktan, birilerinin arkasına düşüp her dediğine inanıp peşine takılmaktan uzak durmalı.

Daha önemlisi olup bitenleri analiz etmeli, değerlendirmeli kendi ufkunda olaylara anlam kazandırmalı.

İsterseniz mübarek ramazan ayı içerisinde, bizimde içinde bulunduğumuz İslam coğrafyasında yaşananlara; yazılı ve görsel basının penceresinden bir göz atalım.

“Ankara, Suriye'nin kuzeyinde Esad'ın, kasten kontrolü PKK ile bağlantılı PYD’ ye bıraktığı sonucuna vardı.”

“Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi ile Derecik Beldesi arasındaki karayolu üzerindeki Rüzgârlı ve Bağlar köyleri arasında yol kesip propaganda yapan PKK’lıların takibi sonrası sıcak temas sağlanmasıyla çıkan çatışma sürüyor” (DHA)

“Kürtlerin, Türkiye-Suriye sınırındaki bazı yerleşim birimlerinde yönetime el koymasının ardından, Suriye'ye sınır olan Şırnak'ın Cizre ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde yoğun hareketlilik gözlendi. Kuzey Irak'tan da üzerlerinde üniforma bulunan binlerce Kürt askerin, Suriye'ye geçerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. “

“Bir Taliban üyesinin Afganistan'daki ABD üssüne kamyon ile yaptığı canlı bomba saldırısı kameralarca kaydedildi.”

“ Taliban üyelerinin saldırı öncesi ve sonrasını kaydettiği video El Cezire kanalı tarafından yayınlandı.”

Ata şehir Mimar Sinan Camii 19 Temmuz 2012 Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı!”

Basından tırnak içinde alıntı yaptığım sıcak haberler “Günün ve dünün “ haberleri.

Güney komşumuz Suriye alev, alev;  1984 yılında Türkiye’nin başına bela edilen çeyrek yüzyıldır İlan edilmemiş bir savaşın eli kanlı kalleş katili PKK şimdi Suriye’de sınır komşumuz.

Demem o ki, Türkiye ateş çemberinin merkezine doğru süratle kayıyor.

Arap yarımadası, Libya sudan hala istikrara kavuşmuş değil.

Mübarek Ramazan ayında yalnızca Allah’a teslim olmak, itaat etmek ve O’na boyun eğmek varken; bu kutsal ayın varlığını hesaba katmadan,  birbirinin canına malına kast eden İslam coğrafyası ile yüz yüzeyiz.

Yakın çevremizde çok sıcak gelişmeler yaşanırken, bizi yönetenler Ramazanın ilk gününde Yaptığı Camilerle tarih yazan Mimar Sinan’ın adını da kullanarak dini siyasete alet etmenin keyfini yaşıyorlardı.

Türkiye uyanmak, olayları fark etmek ve uyanık yaşamak zorunda. Şayet  derin uykuda rüya âleminde yaşamaya devam ederse, kâbusa uyanacaktır.

Satırlarımı Şükriye Tutkun’un yorumladığı “Uykuda mısın sevgili yârim uyan, uyan!  Aç pencereyi göreyim gül yüzünü uyan, uyan! Türküsü ile noktalıyım.

Belki Aziz Milletimi bu türkü kendine getirir ve uyandırır.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..