Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '09

 
Kategori
Basketbol
 

Uzatma F.Bahçe ver parasını gitsin!

Uzatma F.Bahçe ver parasını gitsin!
 

Fenerbahçe gibi her branşta iddialı bir büyük kulüpte antrenörlük, teknik direktörlük, coach’luk yapmak, sağlanan imkanlar nedeniyle ne kadar avantajlıysa, beklenti fazla olduğundan, o kadar da başarıyla endeksli, sorumluluk isteyen bir iştir.

Bu takımın herhangi bir şubesinde sorumluluk almak, Fenerbahçe’ye değil, şayet başarılı olursanız, size de kazandırır. Ünlenir, önce itibarınız artar, sonra kariyerinizi katlar, maddi imkanlara kavuşursunuz. Başarı için en iyi sporcu transferi dahil, her türlü imkan size sunulur. Sizin başarıya ulaşmanız için her maçta takımını gönülden destekleyen, inkar edilemeyecek bir taraftar toplululuğu vardır arkanızda.

Emeğe ve başarıya saygısızlık olarak düşünülmemeli. Ülkemizde Bayan basketbolundaki başarı, antrenörden çok, elinizdeki Amerikalı veya yabancı oyuncuların kalitesi ile orantılıdır. Yani ne kadar yatırım, o kadar başarı. 1989-1990 sezonundan 2001-2002 sezonuna kadar 11 senede, Fenerbahçe bu branşa yatırım yapana kadar Galatasaray rakipsiz olarak tam 10 kere şampiyon olmuş, sonra o yıldan bu yana da 2 Botaş, 1 BJK, 6 kez Fenerbahçe.

Bugün bu ligin şampiyonu bellidir. Ya Fenerbahçe, ya Galatasaray. Ponexer gibi bir yıldızın Fenerbahçe’den ayrılmasından sonra sağlanmıştır ancak denge. Bunun haricinde isterseniz diğer takımların başına dünyanın en coac’arını getirin, o kadroları ile onlardan birini şampiyon yapamaz.

Orada, Fenerbahçe’nin eski milli basketbolcularından birisinin görev alması halinde bile, farklı bir derece alınacağına inanmıyorum. Bu hocanın Fenerbahçe’den önce ismini duyan var mıdır?

Fenerbahçe Bayan Basketbol takımını 7 senedir çalıştıran Coch ezeli rakibiyle anlaştıktan sonra, görevinden alınması üzerine, maaşımı alamıyorum’’ diye protesto çekmiş.

7 senedir başarılı olmuş bir takımın coch’unu sezon ortasında görevden almak için Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin aklını oynatmış olması gerekir. Böyle bir şey yapılacaksa, sezon sonunda oturulur el sıkışılır, giden gider, kalan kalır. Çok uzun yıllar sonra Fenerbahçe erkek basketbol takımı şampiyon olduktan sonra Aydın Örs gibi bir beyefendilik abidesi ve kariyeri sayısız başarıyla dolu bir coch’la böyle ayrılmamış mıydı yollar?..

Ne ilginçtir ki, sn.hoca 7 yıldır tıkır tıkır paralarını almış da, koskoca camiada yüzlerce sporcu, onlarca hoca arasında, 2 aydır maaşını alamayıp, gazete sayfalarında ''param da param'' diye bağıran bir tek o. Bir tek onun parası kalmış? Sanki gittiği yerde parası garantiymiş gibi

Yüz yılı bulan ezeli rekabette, bu rekabetten istifade edip, karlı çıkacağını sanan sporcular olduğu kadar, antrenörün de olması doğaldır. Bu, ezeli rekabetin mayasında vardır, usulune uygun olduğu zaman, sporun rengidir, rekabetitin lezzetidir ama böylesi hoş olmuyor, yakışık almıyor, spor ahlakı ile bağdaşmıyor.

7 senede 14 kupa kazanmış bir takımın coch’u, o kupaları kaldırırken biraz olsun duygulanmamışsa, yüreğinde biraz olsun gönül bağı oluşmamışsa, o camiada harkese nasip olmayan bir görevde tam 7 sene kalmanın ne demek olduğunu ve en önemlisi bütün o etkiliyici atmosferlere karşı Fenerbahçe’nin büyüklüğünü hala anlayamamışsa, başka şey konuşmaya, resmi bildiriler yayınlamaya gerek var mı?

Uzatma Fenerbahçe!..

Verin parasını, nereye isterse oraya gitsin.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..