Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Üzerimizdeki hesaplar!

Üzerimizdeki hesaplar!
 

Kurtlar ve kuzular


Merhabalar,

Bu yazım için kullandığm resmi ilk gördüğümde Türkiye'nin Sevr dönemi geldi aklıma. Bize istediklerini imzalatan ve hep masada kazanan güçler ve coğrafyasının gücünü kullanamayan, o güçlere "hayır" demesini bilmeyen, cesaret edemeyen ve hep masada kaybeden bizler...

Siz de resme iyi bakınız. Ermenistan ile yapılan "tarihi" anlaşmanın resmi. Ama öncesinde ne olmuştur? Ermenistan bu imza töreninden önce kriz çıkarmıştır. Peki neden? Karabağ sorununun çözümüne ilişkin, o bölgedeki barışın korunmasına ilişkin ve tarihsel gerçeklerin tespitine ilişkin ifadelere itiraz ettiği için. Yani "barış" ile ilgili metinlere, sorunları çözmeye yönelik ifadelere itiraz etmiştir. Biz de bu zihniyetteki insanlar ile masaya oturmuşuzdur.

Bu kadar taviz verdikten sonra, halka sormadan masaya oturduktan sonra, kocaman bir Türkiye olarak Ermenistan'ın ayağına gittikten sonra masadan kalkmanız zordur. Kaldırmazlar... İstediklerini alırlar... Fırsatı kaçırmazlar...Bakınız nasıl arkamızda dikiliyorlar, hepsinin gözü masada, atılan imzalarda.

Nitekim de öyle olmuştur. Ülkemiz üzerinde bitmeyen emelleri olan, bizler üzerinden hesap kitap yapan dış güçler de o masanın etrafında yerlerini almışlardır. Halkın görüşü alınmadan, hesapsız kitapsız yapılan bu açılım sayesinde açıldığımız sularda umarım boğulmayız.

Ülkemiz insanlarını bu kadar yakından ilgilendiren bir konuyu o insanlara sormadan nasıl çözmeye kalkışıyorlar anlamıyorum. Bu sürecin, açılım sürecinin doğruluğuna inananların sayısı ne olacak çok merak ediyorum. Anketin sonuçları Ocak ayında KonusVatandas.Com'da yayınlanacak. Bu yazıyı okuyan her duyarlı vatandaşı o anketlere yanıt vermeye çağırıyor ve mesaj tahtasında görüşlerini açıklamaya davet ediyorum.

Sevgiler.

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..