Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Üzümlü Kurabiye

Üzümlü Kurabiye
 

Merhabalar,
Bugün müziksever can arkadaşlarım davetli. Anlayacağınız Hicazkar’dan Nihavent’e müzik dolu bir gün. Tabi benim hazırlığımı da tahmin ediyorsunuzdur.
Evde notalar, sol anahtarları havada uçuşuyor. Peçeteler sol anahtarlı, bardaklar, fincanlar, tuzluklar notalı, hatta kurabiyeler bile.
Nağmeler her bir yana dökülmüş. Kısacası yer gök müzik.:)
Yer derken mecazi değil, Mine’nin çorabı notalı, Muki’nin tişörtü.:) Küpe ve yüzükleri söylememe hiç gerek yok.:)
Bir de arkadaşlarımın en belirgin özelliği , bir yerde yazılmış iki nota görmesinler hemen ya çalarlar ya söylerler.:)
Peynirin üstündeki notalı bayrak kürdanları bile deşifre etmeden edemediler. Çok keyifli bir gündü, birlikte çaldık söyledik, kendilerine çok teşekkür ederim.
Elbette masanın en ilgi çekeni kurabiye sunumum oldu. Hani müziği içinizde hissetmezseniz olmaz, o duyguyu veremezsiniz derler ya, biz notalı kurabiyeleri yiyince gerçekten yürekten çaldık söyledik.:)
Şu an bile mırıldanmadan edemiyorum şarkının nağmelerini…
“Aşıkına iltifat et, Neverser sun, Neveser” büyüsüyle
ben de sizlere neredeyse kurabiye tarifimi sunmayı unutacaktım.:)
 
MALZEMELER:
3 yumurtanın sarısı
1 paket margarin (oda ısısında)
2 kaşık yoğurt
1 bardak toz şeker
5 bardak un
1 paket kabartma tozu
Bir avuç üzüm
Pudra şekeri
 
YAPILIŞI:
Yumurta sarıları bir bardak toz şeker ile  elde çırpıcı ile çırpılır.2 kaşık yoğurt, ve yumuşak margarin eklenip eldivenle yoğurulur. Ardından 5 bardak un ve kabartma tozu ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içlerine 2-3 kuş üzümü konup yuvarlanır. Fırın kağıdının üzerine tepsiye dizilir. 175 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirilir. 20- 25 dakikada gözümüz üzerinde olacak şekilde pişirilir. Çıkınca sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir. Normalde her zaman böyle yapıyorum. Ama bugün için üzerine kırmızı şeker  hamurundan kalıpla şekiller ekledim. Kütür kütür ağızda dağılan bir tarif. Piştikten sonra kapaklı bir kapta muhafaza ederseniz yumuşamasını korumuş olursunuz.
Afiyet olsun.