Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

15 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Uzun Etek Kombinleri

Uzun Etek Kombinleri
 

Maksiden kısa, midi boydan uzun etekler sokak modası gündeminde. 90'lı yılları hatırlatan formdaki görünümleri ile nostaljik, farklı tarzları ile de günümüze hükmediyor. Bu hüküm kolay, çabasız şıklığı elde etmek içinse çok güzel bir zemini oluşturuyor. 'Çek uzun eteği, giy tişörtü çık her yere!'

Uzun Etek Modelleri

Uzun etek denildiğinde aslında hemen hemen herkesin uzun zamandır anlatmak istediği maksi boy kesimler canlanıyor akıllarda. Eteğin boyunu maksi kadar uzatmamak da asıl anlatılmak isteneni çıkarıyor ortaya aslında. Hemen hemen her şeyle ve her yerde rahatlıkla kullanılan uzun etekler sokak stilleri içerisinden yeniden baş role yükseliyor. Üstelik bu sefer çok daha fazla alternatif ve kombin seçeneği ile her tarzı ele geçiriyor. Spor arayışa sportif, şık bir stil istendiğinde ise zarif modeller sunan etek modelleri, sokakların aranan kombin tamamlayıcısı oluveriyor. 

Düğme Detaylı Etekler

Önden düğmeli etek modelleri son zamanların neredeyse herkes tarafından beğenilerek tercih edilenleri arasında. Bel bölgesinden etek uçlarına kadar inen düğmeler farklılık yaratmaya davetkar bir şekilde buyur ediyor insanı. İlk olarak kot kumaşla yayılmaya başlayan trend, her türlü kumaşı içerisine alarak büyüyen bir kara deliğe dönüştü. Aslında bu kara delikten kimsenin de şikayet etmek istediği falan yok. Her geçen gün bir şekilde içine katılıyor ve büyüyen trendi bir kademe daha büyütüyoruz.

Uzun Etek Kombinleri

Düğmeye Kombin Önerisi

Hemen hemen her yerde görmeye alışkın olduğumuz düğmeli etek modelleri, farklı kombin alternatiflerine de oldukça açık. Karma bir kombin hazırlayıp hem şık hem spor olmak adına kot etekleri gömleklerle, kumaş etekleri ise basic tişörtlerle deneyebilirsiniz. 

Uzun Etek Kombinleri

Uzayıp Giden Kalem Etekler

Uzunlukları ile midi boya bir gönderme sayılabilecek olan kalem etekler, ofis stilleri için biçilmiş bir kaftanın sembolü adeta. Genellikle düz ve sade kumaşların kullanıldığı etek modelleri zarifliği garanti ediyor.

Uzun Kalem Etek Kombinleri

Kombin önerileri konusunda eğer uzun bir kalem etek modeli önünüzde ise şık bir duruştan kaçamazsınız. Tişörtler bile spor bir tarz için yeterli gelmeyecektir artık. Bu yüzden de çabasız şıklığın kontratını basic bir tişört ile imzalayabilir ya da tercihinizi gömleklerden yana kullanıp, şıklığın dozunu arttırabilirsiniz.

Uzun Etek Kombinleri

Deri Etekler

Bu sezon deri oldukça ön planda. Her kombine sızabilecek bir potansiyele sahip olan deri kumaş etekleri de sarıyor. Süet ve parlak seçenekler göz önüne yavaş yavaş çıkmaya başladı bile. Yaz mevsimine yavaş yavaş veda ederken dolabınızdaki etek modellerini kışa doğru sürüklemeye hazırlanın. Tabii ki içerisine deriyi de katmayı unutmayın.

Kombin Fikrinde Ne Var?

Deri ve süet söz konusu olduğunda camel ve toprak tonları daha çok öne çıkıyor. Camel ve toprak tonlarındaki etek modellerini mutlaka gri ve çizgili desenlerle denemeli, iddianızı bir kademe yükseltmelisiniz.  Daha farklı ve iddiasız olmak adına da tona ton kombin yapabilir, birbirine yakın renkleri kullanabilirsiniz. 

Sokak modası, trendler ve kombin önerilerimi blogum - moda viki - üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 
 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..