Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '07

 
Kategori
Borsa
 

Uzun vadeli yatırımın önemi ve Warren Buffett

Uzun vadeli yatırımın önemi ve Warren Buffett
 

Bir soru size :"Dünyanın en zengin adamı kim?" Tahmin ediyorum ki bu soru kolay diyeceksiniz ve cevabı hemen söyleyeceksiniz. Peki bir soru daha sorsam: "Dünyanın en zengin ikinci adamı kim?" İşte bu soruya çoğu kişi cevap veremez çünkü hep ikinciler birincilerin gölgesinde kaldığı için dikkat edilmez. Ben cevap vereyim: WARREN BUFFETT.

Peki başlığımda yer alan uzun vadeli yatırımın önemiyle ne ilgisi var Warren Buffett'ın diyeceksiniz; hemen söyleyeyim Warren Buffet aldığı hisseyi en az 22 yıl gibi bir süre sonra satıyor desem sanırım ilk başta inanmazsınız bana. Warren Buffet sadece ucuz ve geleceği olan işletmelerin hisselerini alıp gerçek değerlerine ulaşıncaya kadar bekledi ve çok büyük karlarla bu hisseleri sattı. Sonucu ne oldu? Sonucu dünyanın en zengin ikinci adamı. Yalnız bu servetinin çoğunu yakın bir zamanda yaptığı açıklamada bağışladı.

Özellikle bu yazımı borsada kısa vadede zengin olmak isteyenlere yazıyorum. Borsa size kaşıkla verir sonra kepçeyle alır; bu bağlamda uzun vadeli yatırım özellikle borsada çok önemli. Burada önemli nokta benim gibi genç yaşlarda tasarruf edip para biriktirmeye bakar, ne kadar erken para biriktirmeye başlarsanız o kadar avantajlısınız.

Warren Buffett bunun en önemli örneği. Babası borsacı olan Warren Buffett coca-cola satarak aldığı ilk hisselerden kar etmiş. Sonra bir iki yıl daha beklediğinde görmüş ki hisseler tavan gidiyor, uzun vadeli yatırımın önemine inanmış.

Önemli bir nokta; borsada alacağınız hisselerin ucuz ve geleceğinin olması gerekir. Borsadaki dalgalanmaları da fırsat olarak değerlendirip ucuza mal kapabilirsiniz. Warren Buffett , hisse senedi alırken bir işe ortak olduğunuzu kendinizi bir işletmenin yöneticilerinden biri gibi düşünmenizi tavsiye etmektedir.

Sonuç olarak nasıl zengin olunur sorusunun en güzel cevaplarından bir tanesi Warren Buffett'ın modelidir yani sabırlı olmak uzun vadeli düşünmek gerekir.

"Sabrın Sonu Selamettir."

 
Toplam blog
: 5
: 3471
Kayıt tarihi
: 09.02.07
 
 

1986 Kayseri doğumluyum. Endüstri mühendisliğinde öğrenciyim. Balık burcuyum. Üstelik yükselenim de ..