Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Uzun yaşamanın sırları

Uzun yaşamanın sırları
 

Ömrünüzü on yıl uzatabileceğinizi söylesem ne dersiniz? Uzun ve sağlıklı yaşam bir rastlantı değildir. İyi genlerle başlar, ama iyi alışkanlıklara da bağlıdır. Uzmanların açıklamalarına göre, doğru bir yaşam biçimi benimserseniz, on yıl kadar daha uzun yaşayabilirsiniz.

Peki, uzun ve sağlıklı yaşamın formülü nedir?

Son yıllarda araştırmacılar insanların dikkat çekici ölçüde uzun bir yaşam sürdüğü bazı bölgelere odaklandı. Bir ekip Sardinya'nın (İtalya) dağ köylerinde, insanların uzun bir yaşam sürdüğü ve 100 yaşına ulaşan erkeklerin oranının hayret verici derecede yüksek olduğu bir yer buldu.

Bir diğer ekip Okinawa Adası'nda (Japonya) dünyanın en uzun ömürlü insanları arasında yer alan bir grubu inceledi. Ve Loma Linda'da (ABD) araştırmacılar, Amerika'nın uzun yaşam şampiyonları arasında sayılan Yedinci Gün Adventistleri adlı tarikattan bir grup üzerinde çalışmalar yaptı.

Bu üç bölgede yaşayanlarda yüz yaşını aşanların oranı yüksek; bu insanlar dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde ölümcül olan hastalıklardan sadece bir bölümüne yakalanıyor; daha uzun ve sağlıklı yaşıyor.

Sonuç olarak bu insanlar "en doğru alışkanlıkları" edinmenizi öneriyor. Gerisi ise size kalmış.
 
Toplam blog
: 15
: 3560
Kayıt tarihi
: 09.08.07
 
 

Bir sonbahar kızı. Tam bir başak burcu örneği. Kıskanç, müthiş sırcı, tam bir dost. Fotoğraf çekmeyi..