Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

16 Şubat '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Vahim vaziyetler

Vahim vaziyetler
 

Beyni uyuşmuş insanlara istediğini yaptırırsın


İlimadamları önde, siyasiler arkada ülkemiz, ulusumuz hep ilerlemişiz. Ne zaman ki, siyasiler öne çıkmış, ilim adamları geride kalmış, dalkavuklar, yağdanlıklar siyasilerin yanında yer almış. O zaman ülkemize bir şeyler doğru diye sunulmuş, lakin hep yanlış olmuş.

Günümüz şartlarına bakar mısınız, neredeyse çoğunluğa yakın insan, adına sosyal paylaşım dedikleri sitelerden çıkmıyor. Radyo, gazete, tv çalışanları kısaca yayıncılar bile akılları o sitelere takılı yaşıyor, oralara göre gününü şekillendiriyor. Bazen de yönünü şaşıyor. Ünlüleri hiç konu etmiyorum artık. Onlar da hastalık haline dönüşmüş tıklanma ölçümleri. Abone sayıları. Her biri facebook kafalı, twitter beyinli. Acile ulaştırılması gereken vahim takıntılı hasta konumundalar. Reyting takıntınız, paylaşım bakıntınız olmadan önce ne yapıyordunuz acaba? Eminim bu günden çok normal insanlardınız.
 
İnternette bilgilenen, araştıranlar değil, tembeller, dünyalıklar geziniyor. Okuyan yok. Oturduğu yerde eğlenen, vaktini öldüren çok. Tembellikten veya can sıkıntısını kolaylaştırmak için. İnternete giriyorlar. Başka ünitelerin açılmasını bile bilmiyorlar. Takılıyorlar o malum ağlara, güle- eğlene vakit öldürüyorlar. Saçma sapık birkaç satır, altlarına bir cümle yutulmuş harflerle abuk yorumlar. İlim yok, bilim yok, beyinlerde bilgi yok. Büyükler böyle olunca çocuklar, gençler ne yapsın? Onların nerelerde ne amaçla gezintiğini bilen gören yok. Vallahi bu haller vahim durumlar.
 
Etrafımızda bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olan tembel insanlar dolu. Nerede acayip olan, enteresan bulunan, komik sanılan bir şey varsa, o tıklanma rekoru kırıyor. Acaba bu rekorla ellerine ne geçiyor?
 
Ayfer AYTAÇ - ayferaytac.com 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..