Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '19

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinal Kuruluk Tedavisi

Prolaktin hormonu yüksekliği olduğu durumlarda ve Vajinal kuruluk tedavisi İlaçlarla veya cerrahi olarak düzeltilebilir.
 
Menopoz döneminde görülen östrojen eksikliği için  hormonal ilaç tedavisi uygulanabilir. 
 
Vajinal enfeksiyonlarda daha çok medikal tedaviler uygulanır,
 
Disparoni veya vajinismus problemlerinde tanı konduktan sonra uygun tedavi yöntemlerine geçilir.
 
Vajinal kuruluk yaşayanlar cinsel ilişki sırasında duyulan acı, ağrı, disparoni problemi ile kişi cinsellikten soğuyabilir. Bu zamanla çiftler arasında çatışmalara ve özgüven zedelenmesine neden olabilir. Bu sebeple vajinal kuruluk sorunu uygun tedavi yöntemleri ile mutlaka tedavi edilmelidir!
 
Fiziksel Ve Psikolojik Sorunlar
 
1. Vajinal kuruluk, kişide ve psikolojik fiziksel sorunlara sebep olur.
 
Bu sorun cinsel ilişkide acı ve ağrıya neden olabilir. Uzun süreli ağrı yaşamak, fiziksel ve psikolojik sıkıntıya neden olabilir.
 
2. Vajinal kuruluk tedavi edilmezse zamanla vajinal enfeksiyonlara sebep olur.
 
Vaginal kuruluğu sorunu olanlar cinsel ilişki sırasında kendini  zorladığında, bu durum vajinada tahriş ve hatta şişiklere sebep olabilir. Ayrıca, vajina duvarında bulunan mukoza zarı yıpranması, evajinal enfeksiyon ve çeşitli hastalara neden olur.
 
3. Vajinal kuruluk kişide cinsel isteksizliğe neden olur.
 
Uzun süre Vajinal kuruluk problemi yaşamak kişide psikolojik yönden cinsellikten uzaklaşmasına ve soğumasına neden olabilmektedir. 
 
4. Vajinal kuruluk tedavi edilmezse zamanla jinekolojik hastalıklara sebep olur.
 
Normalde kadınların salgıladığı akıntılar, dışardan bakterilerin saldırılarını engelleyebilir. Kadınlarda vajinal kuruluk, vajinal akıntıların azalması anlamına gelir. Bu nedenle rahim korunamaz ve dışardan bakterilerin saldırısı da önlenemez.
 
 
Vajinal kuruluk tedavisi hastalığın altında yatan nedenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik yöntemle yapılır. Buna neden olan faktörü ortadan kaldırmadan tedaviden olumlu sonuç almak mümkün değildir.
 
Vajinal kuruluğun neden olduğu çiftler cinsel isteksizlik, Partnerden kaynaklanıyorsa, cinsel terapi tedavisi uygulanmaktadır.
 
Vajinal kuruluğu, vajinal enfeksiyondan kaynaklı ise kişinin tedavisine uygun fitil ve antibiyotik tedaviler uygulanır.
 
Ayrıca vajinal kuruluğun tedavisi için i vajina dokusunu yenileyerek ve buradaki buradaki kolajeni arttırıcı birtakım tedavi yöntemleri uygulanır. Genital bölgete uygulanan PRP, hyaluronik asit enjeksiyonları ve lazerle vajina yenileme tedavileri sayılabilir.
 
Vajinanın Nemli Kalması İçin 4 Altın Öneri
 
1. Vajinal kuruluk sorunun nedeni yeme bozukluğu ya da dengesiz diyetse mukozanın elastikiyetini ve vajinadaki nemi artırmak için daha fazla tahıl ve yulaflı ürünler tüketilmelidir.
 
2. Vajinal iltihabı ya enfeksiyon sorunu olan kişiler vajina iyileştikten sonra vajinada kuruluk sorunu azalacaktır. 
 
3. Hijyen ve temizliğe özen gösterenler vajinal bölge için günlük temizleyici solüsyon kullanabilmektedir.
 
4. Vajinal bölgeyi nemli tutmak yani  vajinal kuruluğu en aza indirmek için hekim bilgisi doğrultusunda değişik yöntemleri deney bilmektedir.
 
Toplam blog
: 10
: 141
Kayıt tarihi
: 12.10.19
 
 

Esra Demir Yüzer hayatı tıp alanında ilk olarak Siirt Merkez Demirkaya Sağlık Ocağı'nda pratisyen..