Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '18

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus Belirtileri ve Egzersizleri Nelerdir?

Vajinismus Belirtileri ve Egzersizleri Nelerdir?
 

Vajinismus belirtileri nelerdir?
Vajinismus maalesef isim olarak hastalar tarafından çok bilinmiyor. İlk gece başarısız bir ilişki yaşanıyor. Önce günün yorgunluğuna bağlanıyor. Takip eden gecelerde ilişki yine gerçekleşmiyor. Kadın erkeğe, erkek kadına kuşkulu gözlerle bakıyor. Hele ikisi de deneyimsiz, cinsel bilgi babında eğitimsiz ve yanlış bilgilerle zihinleri dolu ise olayı kavrayamıyorlar.

Nice sonra ilişkiye giremiyorum diye nette araştırdıklarında vajinismus kelimesi karşılarına çıkıyor. Kadının korku, kasılma, kaygı, kaçınma, panik hali ile istemsiz olarak kendini kasarak ilişkiden kaçındığı bir durum. Kimi erkek olgun bir davranışla, sen istediğin zaman yaparız diyor. Kimi erkek ise kadını suçlayarak beni sevsen, istesen yapardın diyor.

Her iki erkek modeli de aslında sorunu çözmeyen bir yaklaşım sergiliyor. Vajinismusu zamana bırakmak çözüm getirmiyor. Çünkü vajinismusun belli teknikler ile tedavisinin sağlanması gerekiyor.

Vajinismus egzersizleri nelerdir?
Genital bölgeye dokunma, içeriye bir şeyin girebilmesi, çapın artması ve bunları kadının tolere edebilmesini içeriyor. Vajinismus tedavisine gelen birçok kadın vajinismus egzsersizleri olmadan iyileşmeyi düşünür. Bu o bölgeye ait korkusundan kaynaklanır. Oysa başarılı bir tedavide vajinismus egzersizleri olmazsa olmaz bir süreçtir. Günümüzde bu süreç üç saatlik bir çalışma ile başarıya ulaşacak kadar gelişmiştir.

Hekim/terapist; psiko-cinsel-eğitim verirken, kasılmalarını ve korkularını da başta hipnoz olmak üzere farklı teknikler ile kaldırılmasını sağlar. Yapılacak ödevleri kolaylaştırır ve çifti rahat bir deneyime hazırlar.

www.drulusoy.com

 

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..