Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus sizi yenmeden

Vajinismus sizi yenmeden
 

Vajinismus tedavisini partneriniz anlayışlı diye zamana bırakmamalısınız Çünkü;
Vajinismus tedavisi konusunda partnerınız  her zaman size karşı anlayışlı ve yumuşak olabilir. Zaman içinde  vajinismus hastalığını yeneceğinizi söylesede, sizi her zaman desteklesede ve partneriniz sayesinde vajinismus hastalığınızı kafanızda çok büyütmesenizde vajinismustan kurtulabilirim desenizde vajinismus probleminizle geçireceğiniz zaman sizin sağlıklı ve mutlu anlarınızdan götürmektedir. Ayrıca hayat tatlı&acı gelişmelerle doludur. Örneğin ansızın başka konularla ilgili sağlık problemleriniz gelişebilir. Belkide sizin hamile kalmanızı, çocuk sahibi olmanızı engelleyen rahatsızlıklar gelişebilir. KayraBera kadın sağlık kliniğimize gelen hastalarımızdan nadirende olsa bu durumla karşı karşıya kalmış (Örnek: kanser, myomlar, dahili rahatsızlıklar vs..) olarak gelmektedir.

Vajinismus hastalığını sadece siz yaşamıyorsunuz, vajinismus tedavisini ertelemeyin Çünkü;

Kocanızla  severek evlenmişsinizdir ve beraberliğiniz  boyunca  vajinismus probleminize rağmen eşiniz size karşı anlayışlı ve vajinusmustan kurtulacağınızı söyleyerek  sizi destekleyen bir  eştir. Sizde eşinizin desteği neticesinde vajinismusu kafanızda çok büyütmüyor olabilirsiniz ama hayat size vajinismusun dışında daha farklı hastalıklar getirebilir. Bu hastalıkların sonucunda hamile kalmamanız gerekebilir. O yüzden de vajinismus nedeniyle hayatınızı ertelemeyin.
 
Vajinismus tedavisini geciktirmemek gerekiyor. Çünkü;

Vajinismus problemini yaşarken sadece sizde değil, eşinizde de sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Eşinizin sağlık sorunu neticesinde alabileceği tedavi yöntemleri sonucunda  kullanacağı ilaçlar, bebek için sakıncalı olabilir. Bundan  dolayı da çocuk planlarınızı ertelemek durumunda kalabilirsiniz ve vajinismusla geçen  zaman yine sizin aleyhinize işler. Bu nedenden dolayıda vajinismusun yenilebilir bir problem olduğunu unutmayın ve vajinismus size hırpalamadan adımlarınızı atın.
 
Vajinismus hastalığınızı kendi kendinize çözemezseniz, vajinismus tedavisi almalısınız Çünkü;

Evliliğinizde her şey yolunda olsa da vajinismus nedeniyle hep bir yanınız eksiktir. Kocanızın size karşı sabırlı ve anlayışlı olması, kendinizi ona karşı mahcup hissettirebilir. Bu yüzden  vajinismus nedeniyle  ayrılmayı  bile düşünebilirsiniz. Geçen süre zarfında vajinismusu kendi başınıza yenmeye çalışıp üstesinden gelemediyseniz, vajinismusun sizi daha fazla hırpalamasına müsade etmemek için vajinismus tedavisi için adım atmanız, sizin ve evliliğiniz için önemlidir. Çünkü vajinismusla geçen süre sizi diğer problemlerle karşı karşıya getirecektir.
Vajinismusla geçen süre sadece evliliğinizi değil, aynı zamanda sosyal hayatınızıda olumsuz etkiler. Kendinize güveninizi kaybettirir. Oysa ki başarılı vajinismus tedavilerinden sonra gözünüzde dağ gibi büyüttüğünüz vajinismusu kolaylıkla yenersiniz. Vajinismus hastalığınızı en başta görmezden gelirsiniz, ertelersiniz ve inkar edersiniz ama en sonunda vajinismusu kabul edersiniz ama vajinusmusla geçirdiğiniz zaman ilişkinizi yıpratıp, eşinizden ayrılma noktasına getirebilir. Vajinusmusu göz ardı etsenizde zamanla yeni bir ilişkiniz olabilir hemde vajinismusu çözmeye itecek önemli bir ilişkidir. Herşey iyidir, güzeldir ama cinsel ilişkiye girme aşamasında  vajinismus karşınıza çıkar ve nedenini anlayamıyorsunuzdur. Niye  ilişkiye giremiyorum diye sorgularsınız kendinizi. Sizin baskıcı bir aileniz yoktur, eğitimlisinizdir ama vajinismus devam etmektedir. O yüzden kendi başınıza vajinismusu yenemiyorsanız, destek almayı göz ardı etmeyin.
 
Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kaynak: Vajinismus Tedavi Merkezi
 

 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..