Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinusmus

Vajinusmus vajen kaslarının spazmıdır. Vajenim içine asla penis girmez. Parmak girişi mümkün değildir. Tampon yerleştirelemez. Ultrason probu girmez.
Bu belirtilerden bir veya bir çoğu varsa, ilişkiye giremiyor ya da zorlanıyorsanız sizde vajinusmussunuz.
Tek başına vajen kaslarının kasılıp girişe izin vermemesi ya da bacakların ve bedenin kasılıp kapanması ayrı ayrı olabileceği gibi birlikte de gözlenebilir. Vajinusmusu hastalık olarak görmeyen bir yaklaşım semptom olarak görür. Ve semptomu tedavi eder. Sorunun kaynağını kaldırmadan semptonu tedavi ettiğinizde ise; penis - vajen ilişkisi mekanik olarak gerçekleşebilir ama haz yönünden sorunlar yaşabilirsiniz. Oysa ki vajinusmusda kadın fiziksel, duygusal ve zihinsel tedaviye gerksimim duyar... Bu nedenle tedavide bütünsel bir yaklaşım benimsenmektedir.
Vajinusmus tedavisi, psikoterapi ve hipnoterapi eşliğinde yapılmalıdır. Tedavi; sorunun bilişsel, davranışçı, dinamik, varoluşsal hangi model ya da modellere dönük bütücül bir yaklaşım gerektirir. Hiç bir zaman şapkadan tavşan çıkacağına inanmamalı, anlık, tek seanslık tedavilere mucize gözü ile bakılmamalıdır.
 
Toplam blog
: 6
: 949
Kayıt tarihi
: 29.08.09
 
 

1989 yılının Ekim ayında terkedilmiş kentin karanlık dünyasında hayata merhaba dedim. Neden dünyaya ..