Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '14

 
Kategori
İnançlar
 

Vakıa Suresi ve abdestsiz Kuran'a dokunabilme gerçeği

"O, elbette şerefli bir Kur'ân'dır. Korunmuş bir kitaptadır. Ona temizlenmiş olandan başkası el süremez. (O), âlemlerin Rabbinden indirilmiştir." (VAKİA 77-80)

Bu ayetler Kuran'a abdestsiz el sürülemeyeceğine delil getirilen ayetlerdir. Bu ayetler gerçekten bunu mu anlatmaktadır. Abdestsiz Kuran'a el sürülemez mi?

Bu ve buna benzer yanlış anlayışlar sebebi ile insanın en büyük arkadaşı olması gereken Kuran maalesef insanın hayatından uzaklaştırılmış ; ulaşılamaz ve anlaşılamaz ilan edilmeye çalışılmıştır.

Şimdi bu ayetlerin gerçekte ne demek istediğinden yola çıkarak bir yanlışı düzeltmeye çalışalım:

1. Bu ayetin muhatabı müminler değil aksine müşrikler veya nankörlerdir.

2. Bu ayetler bir haber cümlesi nevindendir. İnşa cümlesi değildir. "Dokunmasın" denmiyor , "İsteseler de dokunamazlar" deniyor. Hüküm bildiren ayetler Medine'de inmiştir. Oysa bu ayetler Mekke' de inmiş hüküm bildirmeyen ayetlerdendir.

3. "Korunmuş kitaptadır." deniyor. Dolayısıyla bu kitabın Allah'ın koruması altında olduğunu anlıyoruz. Allah'ın koruduğu bu kitaba bırakın el sürmeyi dokunmak dahi bir insan için imkansızdır. Zaten muhatapta insan değil melek , şeytan ve cinler gibi görünmez canlılardır.

4. Ayetteki temizlik maddi temizliği değil manevi temizliği anlatır.

5. İlginçtir bu ayetler indiğinde abdesti emreden ayetler ayetler de henüz inmiş değildir.

6. Bu ayetler indiğinde henüz kitap diye bir şey ortada yoktur.

Bazen şöyle diyorlar:" Abdestli dokunmak daha güzel değil mi? Dokunacağımız zaman temizlenip öyle dokunsak hoş olmaz mı? Olmaz kardeşim. Bu daha güzel olsaydı Allah bunu emrederdi. İnsan Kuran'dan bir şey öğreneceği zaman araya abdest girecek olursa emin olun araya başka şeylerde girip Kuran'ı okumanıza engel olacaktır. Kuran okumak için Allah tek şart koşmuştur o da şudur: "Kuran okuyacağımız zaman şeytandan Allah'a sığınmak yani besmele çekmektir."

 
Toplam blog
: 14
: 964
Kayıt tarihi
: 11.09.10
 
 

1975 yılı Erzurum / Tortum doğumluyum. Erzurum Atatürk Lisesi ve Atatürk Üniversitesi mezunuyum. ..