Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Vaser Liposuction

Vücudun belli bölgelerinde deri altında toplanan depo yağ dokularının Vaser yardımı ile eritilerek vakumla alınması işlemine vaser yağ aldırma yani vaser liposuction denir. Vaser liposuktion yağın daha iyi eritilmesi ve daha harmonik bir yağ alımına yarar, ayrıca derinin yağ alımı sonrasında sıkılaşmasına ve daha iyi adapte olmasına da yardımcı olur.

Vücudun her yerinde değişik oranlarda bulunan yağ dokusunun; bulunduğu yere göre farklı özellikleri ve görevleri vardır. Örneğin deri altında bulunan ve bütün vücudu saran yağ dokusu ile göz, bağırsak, damar-sinir gibi önemli organları saran yağ dokusu aynı özellikte değildir. Kişinin kilo alıp vermesinden farklı oranlarda etkilenir bazen hiç etkilenmezler.

Liposuction Bölgeleri
Liposuktionda alınması hedeflenen yağ dokusu çoğunlukla karın ön-yan, kalça etrafında, uyluk iç-dış, kol ve bacak bölgelerindeki depo yağ dokularıdır. Depo yağ dokuları genel olarak zayıflamadan en az etkilenen yağ dokularıdır ve bayanlarda hamilelik sırasında daha fazla kilo almaya eğilimli bölgelerdir.

Yağ oranları yüksek obez kişilerde karın içi yağlanmada fazla olduğundan zayıflamadan (yani karın içi yağlanmaları azaltılmadan) yağ alma ameliyatı olmaları önerilmez. Bu hastalarda deri altındaki fazla yağlar alınsa bile karın içerisindeki yağlar alınamayacağından liposuktiondan beklenen sonuç elde edilemez.

Bu girişim ile vücudun fazla yağ toplanmış bölgelerinden yağlar alınarak daha orantılı ve güzel siluetli bir vücut şekli yapılmaktadır. Bu işlem en sık karın, basenler, bacaklar, diz, bel yanları, sırt bölgesi, kollar ve çene altı gibi bölgelere uygulanmaktadır.

Vaser Liposuction Ameliyatı
Yağ aldırma ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi, işlemin yapılacağı bölgelere göre değişir. Hastanede 1 gün kalınır. İyileşme süresi 3-5 gündür. Ancak 6 aya kadar yağ erimeleri devam ettiği için beden şekli 3. aydan sonra görünür. Ameliyat sonrası dönemde girişim yapılan bölgeye elastik korseler giydirilmektedir. Böylece derinin yeni yerine daha pürüzsüz şekilde adapte olması sağlanmaktadır. Bu korselerin ortalama 3-6 hafta boyunca giyilmesi tavsiye edilmektedir. Ameliyat sonrası erken dönemde korseyle birlikte hareket edilmesi i hafif sporlar yapılması ödemin çözülmesine ve vücut şekillenmesinin daha erken olmasına yardımcı olacaktır.

 

Özgeçmiş

Web Site

 
Toplam blog
: 13
: 145
Kayıt tarihi
: 14.02.19
 
 

Prof. Dr. Kemal Uğurlu Kimdir?   1 Şubat 1965 tarihinde Ceyhan'da doğdu. 1982 yılında İstanbul Ün..