Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Vatana ihanet…

Vatana ihanet…
 

Hepimiz paranoyak olduk. Askere mühimmat taşıyan kamyona bile baskın yapıyoruz.

“Ümraniye’de bir gecekonduda bomba bulundu” yalanından bu güne geldiğimiz noktaya bir bakarmısınız. Sanırım askeri konvoyları da durdurup “hükümete darbe yapmaya gidiyorlardı” diyeceğimiz noktaya geldik.

2007 den günümüze kadar yaşanan ve en azından genel seçimlere kadar yaşanacak olaylar, ilerde okullarda vatana ihanet dersi olarak okutulacaktır.

Vatana ihanet gelişen teknoloji ile çok şekillendi. Kimisi kırmızıçizgilerimizi bir milyon dolara pazarlar, kimisi ordunun araçlarını durdurup basını çağırıp reklamını yapar. Bereket versin ülke derin bir ekonomik kriz içinde kıvranıyor. İnsanlar akşam ne yiyeceklerini düşünmekten birilerinin bu darbe oyunlarına çok fazla itibar etmiyor. Yoksa Allah muhafaza olabilecekleri dile getirmek dahi istemiyorum. Zira o filmi biz defalarca gördük, sonu iyi bitmiyor.

Artık herkes emin ki, çok sürpriz bir olay olmazsa AKP hükümeti yolcu. Ekonomideki akıl almaz yanlış yola gitmeler veya kasten ikame sistemimizi çökertme, çiftçiyi, köylüyü, işçiyi yok etme girişimleri bu hükümetin sonunu hazırladı. Tek çare 2007 seçimleri öncesi gibi bir e-muhtıra alıp oyları tek başına iktidar olabilecek seviyeye getirmek. Hamilerinin de olağan üstü desteği ile böyle bir e – muhtıra için bastırıyorlar.

Ancak bu güne kadar hep ABD emri ve desteği ile darbe yapan ordu bu sefer yapmama kararı almış. Suçu olan varsa seçimlerle düşsün ve hesabını yüce divanda versin diye düşünüyor.

ABD’nin emirleri olan kürt, ermeni, Kıbrıs, Ortodoks gibi açılımları yüzüne gözüne bulaştırmış olan hükümet seçimlere kadar ev ödevlerini bitirip teslim edemeyeceğini anladı ki, darbe veya en azından bir e- muhtıra için elinden geleni ardına koymuyor. Ama iyi bilinmelidir ki bu yapılanların içinde bir değil çok fazla vatana ihanet var.

10 / Mart akşamı biri polise bir e – posta ile şüpheli silah nakli bildiriyor. Bu vatana ihanettir.

Polis, kamyonu durdurup kontrol ediyor. Buraya kadar normal. Peki, tüm medyaya kim sızdırıyor? İşte bu vatana ihanettir.

Medyanın, ne olduğunu bilmeden veya kasıtlı olarak sanki teröristler yakalanmış gibi olayı vermesi de bir vatana ihanettir.

Maalesef ülkede çok şeylerin çivisi çıktı. Bunların hesabı muhakkak sorulmalıdır ve sorulacaktır da. Umarım ülkemiz, cumhuriyetimiz tamiri mümkün olmayan yaralar almaz.

11/03/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..