Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
Deneme
 

Ve kadın olmak...

Ve kadın...

Kadınları anlamak zor derler ya, aslında erkeklerin ve insanların kadınları anlaması çok zor. Kadının istediği tek bir şey vardır o da mutlu ve huzurlu olmak. Sevdiği insan(lar)la birlikte ömür boyu sevgi ve şefkat içinde yaşamak. Bunu anlamayacak o kadar insan var ki, kadınları günümüzdeki konumu her neyse o duruma düşürüyorlar. Kadını eziyorlar, dansöz olarak oynatıyorlar, erkeklerin cinsel objesi haline getiriyorlar. Bir nevi, kendi arzu ve istekleri için, kadına her türlü işkenceyi uyguluyorlar. Bu sebeple kadın günümüzde en son planda kalıyor ve kimse sesini çıkartamıyor. Neden kendimizi kullandıralım?

Hülya Avşar, "akıllı kadın dayak yemez" sözüyle gündemden düşmemişti, düşmüyor da. Bu sözüyle bile kadınları ne kadar ezdiğini ve erkeklerin kadınları ezmesi için ellerine koz verdiğinin farkında değil. Yani kadınları sadece erkekler ezmiyor, kadın da kendini ezdiriyor. Kadının akıllısı aptalı mı varmış? Her kadın güzel ve gayet mantıklı, doğru kararlar peşindedir. Sadece bu imkanları onlara vermediğimiz için bir çok yeteneği kaybetmiş durumdayız. Belki o kadının bir yeteneği var? Belki de çok iyi bir gazeteci? Ya da muhteşem bir yönetici adayı? Nerden bilebiliriz ki? Küçük yaşta evlendirerek ev hanımı yapıp, yetenekleri eve hapsediyoruz. Hatta bazen el bebek gül bebek büyüyen bayanlarımızdan daha potansiyelli oluyor da farkında hiçbirimiz değiliz. 

İnsanlar kendilerindeki yeteneklerin farkına varmazlar. Bilhassa, kadınlar. Neden hep kendimizi ikinci plana atarız? Hele ki, çoluk çocuğa karıştıysak hayat bizim için bitmiş sayıyoruz. Yalnızken de, evliyken de, anne olurken de ve hayatta bir çok başarıyı elde ederken de biz kadınız. Ve bununla gurur duymamız, bununla hayata daha farklı bakmamız gerekir. Hepimizin bir yeteneği vardır ya da hepimizin sevdiği şeyler vardır. Hep hayat bizden çoktan geçmiş, yaş ilerlemiş demekten hepsini yok sayıyoruz. Kadıni her yaşta güzel ve her yaşta öz güven doludur. Kimse de kadının eline su dökemez.. Ve yine eminim ki, ülkenin başında bir kadın olsaydı her şey daha bambaşka olurdu..

Sevgilerimle
rojdda

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..