Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Vefasızlara Hayır

Vefasızlara Hayır
 

Zihinleri doğulu, ama hayat müşterek deyip bir evin sorumluluğunu almaktan kaçınırken ne çokta sesleri çıkıp bağırırlar. Çalışan kadın evde ev işleri, bedeni güçsüzde olsa ne çok şey var omuzlarında. Evin geçimini ilk baştan beri birlikte üslensen işyerinde yorulsan kime ne? Yemek , temizlik ev toparlama hepsi kadının görevi. Evlilikte yaptıkların çoğaldıkça görevin oluveriyor. Bazen uzakta iken eve gelse tatile gelmiş olunuyor. Kadın eşini misafir gibi ağırlıyor. Batıda kadınlar çalışıyor, erkekler çalışıyor. Eşitlik her yerde lokantada, evde , işte, yatakta her yerde. Ayrılıncada her şeyi bırakıp gidiyor.

Adamlıkta bunu gerektirir. Bizim ülkemizde yükleri yükle. Bağırılıp hakaret edilen, kızılan durma noktaları belirlenen fakat çalışırken kazanıp yükü omuzlarken sorun yok. Karım deyip eş gibi görmek gerekir. Kimse kimsenin elde var noktasında olamaz. Hele bu her anlamda eziyete maruz kalıyor ise o zaman geçmiş olsun o kalbi kazanmak çok zor.

Vicdanlı vefa duygusu, dürüstlük temeli ile inşa edilmiş ilişkiniz var ise ne güzel. Bütün eksikliklerini sende gidermeye çalışan insanlarla zor. Çalışmak bu ülkede hiç kolay değil, bir çok kadın için böyle. Sevgili erkekler nasıl siz bir erkek olarak tek başınıza bir evi geçindiremiyorsanız, yanınızdakı kadına sizde her konuda yardım edip, vefalı davranın. Modernlik giyisilerimizde değil beynimizde olmalı.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..