Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Vizas metodu – 1 “Can kırıklarından özgürleşme tekniği”

Vizas metodu – 1 “Can  kırıklarından özgürleşme tekniği”
 

Bağıra bağıra söylediğim bir şarkıdır. “ Benim can kırıklarım var.”

Hangimizin can kırıkları yok ki?

Bu can kırıklarını kalbimize saplanmış irili ufaklı, sivri uçlu cam parçalarına benzetiyorum ben. Bazılarının ucu çok sivri ama yüzeye saplanmış gibi, bazıları ise alabildiğine derine batmış…

Bazıları zamanla kendiliğinden düşer. Bazıları zamanla acı vermez ama sızlamaya devam eder. Derindeki batıklar ise onların saplanmasına neden olan benzer olaylar , durumlar ya da kişiler karşısında ilk zaman ki keskin acı ile yakarlar insanı.

Can kırıklarının yeri yüreğimizdir. Çünkü batıkların nedeni olaylar, durumlar, insanlarmış gibi gözükse de, aslında bu nedenlere karşı hissettiklerimizdir, duygularımızdır.

Aldatıldıysak eğer, bir güvensizlik batığımız vardır. Aldatan kişinin hayatımızdaki rölüne göre de bu batığın derinliği farklılaşır. Eğer aldatan bir arkadaşsa zamanla batıüın yakıcılığı kaybolabilir ama aldatan bir sevgili ya da eş ise o zaman durum vahimdir. O batık her yeni birliktelik deneyiminde kendini insafsızca hatırlatır.

Küçük yaşlardan itibaren ailemizde ya da çevremizde endişeli insanlarla bir arada olduysak, nasıl saplandığının farkında bile olmadığımız hastalık, temizlik, anksiyete gibi takıntı batıklarımız olabilir.

Sevgisiz bir ortamda ya da aşağılanarak büyüyen çocukların, özdeğerlerini farkedememelerine neden olan değersizlik batığı var.

Öfkeli ve baskıcı ebeveynler ya da öğretmenlerin neden olduğu yetersizlik batığı ise, kişilerin ilerideki hayatlarında kendilerini ispatla mükellef bireyler olarak yaşamalarına neden olabilir.

Daha bir çok örnek vermek mümkün.

Can kırıkları hayattan bizi alıkoyuyorsa, keyif almamızı engelliyorsa; sağlıklı ilişkiler kuramıyorsak, hedefler belirleyemiyor, hiç birşeye layık olmadığımızı düşünüyor, bolluk bilincine kavuşamıyorsak ve en önemlisi hayatımıza dair birşeylerin değişmesi gerektiğini farketmeye başlamışsak bu batıklardan kurtulmanın zamanı gelmiş demektir.

Batıklardan kurtulmanın bir çok tekniği, yöntemi var. Hipnoz, NLP teknikleri, meditasyon, EFT , pozitif düşünce, şifa teknikleri, kuantum düşünce vb. hep bu amaca hizmet eden teknikler.

Size iyi gelecek bir yöntem illa ki vardır. Ancak can kırıkları asla başkaları tarafından iyileştirilemez. Batıklarımızdan başkalarının onları çekip çıkarmaları ile kurtulacağımızı sanmamalıyız. Bu en büyük yanılgı olur. Çünkü siz ne kadar anlatsanız da, ne kadar can kırığınız olduğundan bahsetseniz de onların ne kadar derinde olduğunu anlatamazsınız. Kişiler isteyerek ya da kazara batıklarınıza dokunduklarında canınızın daha çok yanmasına neden olabilirler, bu da batığın daha derine gitmesi demektir.

Kadınlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır. Küçükken saçımızı annemiz taradığında canımız daha ok yanardı değil mi? Şimdi bile kendimiz taradığımızda daha sert ve hızlı tarak darbeleri vursak da acıyı çok fazla hissetmeyiz.

Ben kendi can kırıklarımı duyusal algılama ve ses sağaltımı esaslı kendi geliştirdiğim VİZAS tekniği ile iyileştirdim. Acımıza dokunmamızı ve iyileştirmemizi sağlayan bu yöntemi isteyen dostlarıma da öğretiyorum.

VİZAS METODU’nu öğrenmek isteyenler yazılarımı takip edebilirler.

Sevgi ve Işıkla

Ayşegül TEKFİDAN

08.02.2009 Nakkaştepe

 
Toplam blog
: 35
: 913
Kayıt tarihi
: 11.07.07
 
 

1964 yılında Güneş Akrep burcundayken İstanbul'da doğmuşum. Aslen Balkan kökenliyim. İ.Ü. SBF Kamu Y..