Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Vize resti

AB Adalet ve İçişleri Konseyi'nin, Türkiye ile mutabakata varılan geri kabul anlaşmasını onaylarken, Ankara'nın buna karşılık istediği vize kolaylığı ya da muafiyeti konusunda Komisyon'a yetki vermemesi, Dışişleri'nin tepkisine neden oldu "Geri Kabul Anlaşması", AB topraklarına yasa dışı yollarla giren Türk vatandaşlarının kolayca iade edilmesini, yürürlüğe giriş tarihinden 3 yıl sonra, üçüncü ülke vatandaşlarının da Türkiye’ye iade edilmesini öngörüyor. 

Haberin içinden seçtim bu satırları... Başlıkta ise Sayın Dışişleri Bakanımızın AB' ye rest çektiği yazıyordu. Haberi okumadan acaba dedim vize mi koyacaklar veya Gümrük birliği ile mi tehdit edecekler falan diye... Ama nerde ? Biz anlaşmayı imzalamayız diye rest çekmişiz.... Nasıl olsa seve seve imzalayacaklar ama zaten şu anda Yunanistan denizde bulduğu kaçakları getirip bize bırakmıyor mu veya Almanya yakalanan Türkleri kolaylıkla iade etmiyor mu? Yani aslında işleyen ama henüz adı konmayan bir anlaşmayı imzalamamakla adamlara rest çekmişiz.. Çok komik. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı.... 

Bence rest öyle çekilmez. 

AB' ye denir ki "Kardeşim biz 70 milyonluk pazarız. Buraya bu Dünya krizinde mal satmazsanız, ananız ağlar. Ya adam gibi bizi birliğinize alın ya da vize muafiyeti sağlayın. Yoksa Gümrük birliği dahil olmak üzere herşeyi baştan gözden geçireğiz. Size de karar vermeniz için 10 gün süre.11. gün AB'li firmalar Türkiye yerine başka pazarları aramaya başlasın" 

 

 

 
Toplam blog
: 8
: 552
Kayıt tarihi
: 03.12.09
 
 

1975 İstanbul doğumluyum. Özel bir şirkette yönetici olarak çalışmaktayım. Evli ve 2 çocuk babası..