Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Volkanik Volkan

Volkanik Volkan
 

www.skysports.com


Bugünkü maçtaki Volkan görüntüsü bana son Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığımız Çek Cumhuriyeti maçındaki Volkan karelerini anımsattı. Çekler ile oynadığımız ve Volkan’ın, takımı önde olmasına karşın Koller’e yaptığı gereksiz hareketler üzerine Skysports yazarı Andy Gray’in Volkan için yaptığı benzetme “Volkanik Volkan” olmuştu. Belki o gün bu tanımlama ve içerisinde milli kaleciyi “mağara adamı”na benzetmeye kadar uzanan yazı bazılarımızın tepkisini toplamıştı ama bugün Volkan’ın içindeki canavarın tekrar zuhur ettiğini görmek ünlü köşe yazarının ne denli haklı olduğunu ortaya koyuyor.

Bazıları, insanların isimlerinin özelliklerini taşıdığına inanır ve olumsuz sıfatlar yerine çocuklarına bilge, coşkun, zeki gibi olumlu sıfatları uygun görürler ki çocukları gerçekten bu özellikleri taşısın. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın da çoğu zaman sakin seyreden futbolculuğunun gerek geçen seneki Galatasaray, gerek 15 Haziran’daki Çek Cumhuriyeti, gerekse bu akşamki Hacettepe maçlarında olduğu gibi bazı zamanlarda aniden kontrolden çıkması tecrübeli oyuncunun ismi ile müsemma olduğunu gösteriyor.

Volkan artık genç ve tecrübesiz değil, bırakın Fenerbahçe’yi Türk Milli Takımı’nın ilk kalecisi. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamış, kendini tüm dünyaya tanıtmış bir futbolcu. Böyle bir sporcunun öfkesine yenilmesi söz konusu dahi olamaz. Sakın aklınıza “o da insan ve sinirlenebilir” gibi bir düşünce gelmesin zira profesyonel bir futbolcunun buna asla hakkı yoktur, hele hele defalarca.

Fenerbahçe yönetiminin bu noktada yapması gereken Volkan’a ağır para cezaları vermekten ziyade onun bu rahatsızlığını yenebilmesi için bu oyuncuya psikolojik destek sunmaktır. Zira bu olay temelinden ele alınarak ortadan kaldırılmadığı sürece nerede patlayacağı belli olmayan bir el bombası gibi herkesi tehdit etmeye devam edecek kâh Şükrü Saraçoğlu’nda nispeten kolay bir maçta ortaya çıkarak bir şekilde zararsız atlatılacak, kâh bugünkü gibi işleri zora sokacak, kâh da çok önemli bir Avrupa Kupası karşılaşmasında hortlayarak formasını giydiği takıma büyük zarar verecektir.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..