Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Vücudumuzdaki Sağlık Bilinci

Vücudumuzdaki Sağlık Bilinci
 

Her şey içimizde mevcut :)


Bugün sizlerle çok sevdiğim kitaplardan biri olan “Secret the Power”dan bir bölüm paylaşmak istiyorum. Hiç yorumlamadan olduğu gibi paylaşacağım. İçimizdeki mükemmel sağlık bilincini o kadar güzel anlatmış ki sizlere ulaştırmak istedim.. :) İnsan içindeki gücü ve ne kadar mükemmel bir sistemin parçası olduğunu tam olarak anlar ve inanırsa hayatı o kadar hızlı değişmeye, güzelleşmeye başlıyor. Hepimiz her şeyin başının sağlık olduğuna inanıyoruz, sağlık olmadan paranın, aşkın, işin, başarının, hiçbir şeyin zevkini alamayacağımızı artık çok iyi biliyoruz, farkındayız. :) Bu yazıyı okuduktan sonra; hastalıklarınızın daha hızlı iyileşmesi ya da sağlığınızı koruyarak daha uzun yaşamak için motive olacaksınız. Sağlık içimizde, doktor içimizde, eczane içimizde… :) Evet, başlıyoruz...

“Vücudumuzdaki her hücrenin oynayacak bir rolü var ve birlikte çalışmalarının tek amacı, size hayat vermek. Bazı hücreler belirli bölgelerle organların liderleridir ve bölgelerindeki hücreleri onlar düzenler. Tıpkı kalbiniz, beyniniz, böbrekleriniz, karaciğeriniz ve akciğerlerinizdekiler gibi. Bir organın lider hücresi o organda çalışan diğer tüm hücreleri yönetir, düzeni sağlar ve böylece organ da mükemmel bir şekilde işler. Devriye hücreler vücudunuzdaki yaklaşık seksen bin kilometrelik kan damarlarını dolaşarak düzeni sağlar. Bir rahatsızlık olduğunda, örneğin cildiniz çizildiğinde, devriye hücreler hemen tehlike işareti verir ve uygun tamir ekibi o bölgeye koşar. Bir çizik için, sahneye önce kanı pıhtılaştıran ekip çıkar ve kan akışını durdurmaya çalışır. Onların işi bittiğinde bu defa doku ve cilt ekipleri bölgede tamir işlemlerine başlar, dokuyu onarır, yarayı kapatır.

Eğer vücudunuza bakteriyel bir iltihap ya da virüs gibi davetsiz bir misafir girerse hafıza hücreleri hemen işgalcinin parmak izini alır. Ya da şipşak fotoğrafını çeker. Bu parmak izi, kayıtlardaki önceki işgalcilerin izleriyle karşılaştırılır. Bir eşleşme bulurlarsa hafıza hücreleri hemen ilgili saldırı ekibini çağırır. Eğer eşleşme bulamazlarsa hafıza hücreleri işgalci için yeni kayıt açar ve işgalciyi yok etmesi için tüm saldırı ekiplerini çağırır. Hangi ekip işgalciyi yok etmekte başarılı olursa hafıza hücreleri onu dosyalarına kaydeder. Eğer işgalci daha sonra geri gelirse hafıza hücreleri kiminle uğraştıklarını ve onunla nasıl başa çıkacaklarını bilir.

Eğer herhangi bir sebeple, vücudunuzdaki bir hücre davranış biçimini değiştirir ve vücudunuzun iyiliği için çalışmayı bırakırsa devriye hücreler o hücreyi tamir etmesi için kurtarma ekibini çağırır. Eğer hücrelerin tamir olmak için belirli bir kimyasala ihtiyacı varsa içinizdeki doğal eczaneden temin edilir. Vücudunuzda tam donanımlı bir eczane var ve bir ecza firmasının üretebileceği tüm iyileştirici kimyasalları üretebilirsiniz.

Tüm hücreler hayatları boyunca sizin sağlığınızı korumak için 7/24, hiç durmaksızın çalışırlar. Yaklaşık yüz trilyon hücre… Tüm bu hücreler sizin kumandanızda ve onları düşünceleriniz, duygularınız ve inançlarınızla kumanda ediyorsunuz.

Vücudunuzla ilgili neye inanıyorsanız hücreleriniz de ona inanıyor. Düşündüklerinizi, hissettiklerinizi ya da inandıklarınızı sorgulamıyorlar. Her düşüncenizi, duygunuzu ve inancınızı duyuyorlar.” (Secret the Power)

Evet, yine aynı farkındalık sorusuna geldik: “Siz neye inanıyorsunuz?” , “siz hangi düşünceler, hangi duygular içindesiniz, farkında mısınız?”

Devam edeceğiz… :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..