Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '20

 
Kategori
İnternet
 

WordPress 500 Sunucu Hatası

500 dahili sunucu hatası gibi bir hata aldıktan sonra WordPress kullanıcısı için bir çizik oluşabilir. Belirli bir konuyu işaret etmediği ve böyle bir hataya neden olan çeşitli olasılıklar olduğu için En yaygın WordPress hatalarına bakmakla başlayabiliriz.
 
 
 
Ancak, böyle bir durumda paniğe kapılmak için hiçbir neden yoktur, çünkü 500 dahili sunucu hatasını olabildiğince çabuk düzeltebiliriz. Şimdi, konuştuğumuz gibi arkasında çok sayıda neden olabilir, bu yüzden bu sinir bozucu ekranı görüşünüzden çıkarmak için mümkün olan her yolu deneyeceğiz.
 
Tüm bu olası nedenleri kontrol edeceğiz,
 
WordPress’de 500 Dahili Sunucu Hatasının Temel Nedenleri
.Htaccess bozulmuş olabilir kontrol edin
PHP Bellek Limitinde bir artış yapmak gerebilir
Hataya neden olan eklentileri bulma
Ne konuştuğumuzu ve düzeltmek üzere olduğumuzu daha da netleştirmek için, daha iyi bilgiler için aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.
 
Internal Server Error
Internal Server Error
 
Bu şey sizin ve ziyaretçilerinizin hiçbirinin WordPress web sitenize erişmesine izin vermez. Bu, herhangi bir ciddi veya küçük değişiklik yapmadan aniden olabileceği için can sıkıcıdır. Ve sorunun anlaşılması zor.
 
İlk önce, .htaccess dosyası kontrol edelim.
 
.Htaccess Dosyasının Bozuk olup olmadığını araştırın
Bunun arkasındaki birincil neden olabilir, çünkü .htaccess dosyası çok fazla bilgi yükler, böylece herhangi bir zamanda bozulabilir.
 
Bunu doğrulamak için WordPress dosyalarına gitmemiz gerekiyor. Bunu FileZilla gibi FTP sunucusundan veya Cpanel’den de yapabilirsiniz. Bunu basitleştirmek ve herhangi bir üçüncü taraf yazılımı yüklemekten kaçınmak için burada Cpanel aracılığıyla yapacağım.
 
CPanel hesabınıza giriş yapın (Giriş Kimlik Bilgileri barındırma sağlayıcısı tarafından sağlanacaktır)
Dosya Yöneticisi
Dosya Yöneticisi
 
 
 
Dosyalar bölümünde “Dosya Yöneticisi” ne tıklayın.
Public_html klasörine girerek .htaccess bulabilirsiniz.
Dosyayı seçip sağ tıklayın ve dosyayı .htacess_old gibi bir adla yeniden adlandırın.
Yeniden Adlandır
Yeniden Adlandır
 
Şimdi, WordPress sitenize gidin ve sayfanın yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için yenileyin.
 
WordPress web sitenizin önemli dosyalarından biri olduğu için .htaccess dosyasını bir kez daha oluşturmanın zamanı geldi.
 
Bir .htaccess dosyası oluşturmak için WordPress Dashboard – Ayarlar – Kalıcı Bağlantılar’a gidin, aşağı kaydırın ve değişiklik yapmadan Değişiklikleri Kaydet düğmesine basın. Bu, .htaccess dosyasını yeniden oluşturacaktır.
 
Büyük olasılıkla sorunu çözecek ve artık 500 dahili sunucu hatasını görmeyeceksiniz. Ancak, sorunu çözmezse ve hata hala devam ederse, ikinci sorun giderme adımına geçme zamanı gelmiştir.
 
PHP Bellek Sınırını Artırarak Dahili Sunucu Hatasını Düzeltme
Hosting CPanel hesabınıza giriş yapın
Dosya Yöneticisine gidin
Public_html klasörünü bulun ve wp-admin klasörünü tıklayın
Şimdi o klasörde php.ini adında bir dosya oluşturun,
Ve son olarak bu küçük kodu o dosyaya yapıştırın, memory=128MB ve kaydedin.
 
Bu, sunucunun belleğini artıracak ve kullanıcılara iyi yanıt vermeye yardımcı olacaktır. Ve bu hataya neden buysa, büyük olasılıkla şimdi düzelmiştir.
 
Sayfayı yeniledin ve hatayı hala görüyor musun? İki kez yeniden yükleyin ve siteyi gizli modda da test edin. Hatayı hala görüyorsanız, son sorun giderme sizi bekliyor.
 
Tüm eklentileri devre dışı bırakın ve suçluyu bulun
Bazen, eklenti iyi kodlanmamışsa ve hiç iyi optimize edilmemişse en büyük suçlu olabilir. Bu gerçekten garip ve sinir bozucu olabilir, bu yüzden canlı WordPress web sitenize yüklemeden önce eklentiyi local olarak denemenizi öneririm.
 
Bu basit bir görevdir, tek yapmanız gereken WordPress Dashboard – Eklentilerinize gitmek ve eklentileri tek tek devre dışı bırakın veya toplu olarak devre dışı bırakın.
 
Ancak, bazı teknik aksaklıklar nedeniyle WP Panosuna erişiminiz yoksa ne olacak?
 
Endişelenmeyin, bir geçici çözüm var, WordPress Dashboard’a hiç erişiminiz olmasa da tüm eklentilerinizi bir kerede devre dışı bırakmanın birkaç yolu var.
 
Hosting CPanel’e giriş – Dosya Yöneticisi
Public_html dosyasına gidin ve wp-content bulun ve tıklayın
Burada “plugins” adlı bir klasör bulacaksınız
Üzerine sağ tıklayın ve yeniden adlandır’ı seçin, plugins_yedek istediğiniz gibi yeniden adlandırın.
Bu işlem, tüm eklentilerin bir kerede devre dışı bırakılmasını sağlayacaktır. Kontrol etmek için WordPress web sitenizi yeniden yükleyin, bu kez site kesin olarak görünecektir. Belirtildiği gibi, bunlar 503 dahili sunucu için tek olasılıktır.
 
Şimdi, sorun giderme işlemini makalede belirtilen sırayla yapmak önemlidir. Hangisinin sizin için çalıştığını bizlere yorumda bildirin.
 
Toplam blog
: 5
: 111
Kayıt tarihi
: 26.07.14
 
 

Hakkımda pek anlatacak bir şeyim yok, zamanımın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyorum. Bilişim ..