Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '15

 
Kategori
Bilişim
 

SSL sertifikası nedir, nasıl alınır?

SSL sertifikası nedir, nasıl alınır?
 

ssl


İnternet üzerinden yapılan e-ticaretin artması ve gelişmesi ile birlikte akıllara bu soru gelmekte “Güvenli mi?”.

 SSL Sertifikası internet sitesi ile  server arasında yapılan veri geçişini şifreleyerek verinin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamaktadır. SSL ile şifrelenen veriler serverın güç kapasitesine göre 256 bit’e kadar şifrelenebilmektedir, şifrelenen veriler kötü kişiler tarafından alınsa bile gelişmiş programlar ile dahi çözülmesi kolay değildir. SSL sertifikası %99 oranında bir güvenilirliği bulunmaktadır, söylemeden olmaz SSL sayesinde gönderilen şifreli veriler şimdiye dek çözülememiştir.

İnternette görebileceğiniz 2 tane SSL türü bulunmakta bunlardan "yeşil adres çubuklu" ve "mavi adres çubuklu" olarak bahsedilir. Yeşil olan “Gelişmiş Doğruluk Sağlama ” özelliği ile ön planda bulunmaktadır. Yani bu özellik ile  adres çubuğu kısmında firma ünvanı yer almaktadır. Bu özellik güvenlik açısından bir ekti etkisi yoktur sadece prestij açısından sitelere katkı sağlar. Mavi olan ise “Gelişmiş Doğruluk Sağlama ” özelliği bulunmadığından adres çubuğunda firma ünvanını göremezsiniz ancakdiğer SSL ile aynı fonksiyonu görmektedir.

E-ticaret sitesi kurmak istiyorsunuz ancak “Bu SSL Sertifikasını bankam kabul edecek mi ?” gibi bir soru bulunuyorsa sizlere  Türk bankalarının kabul ettikleri SSL sertifikalarını yazacağım.

RapidSSL, GeoTrust SSL, Comodo SSL, Thawte SSL ve Certum SSL, bu sertifikaları bankalarımız desteklemektedir. 

 
Toplam blog
: 5
: 111
Kayıt tarihi
: 26.07.14
 
 

Hakkımda pek anlatacak bir şeyim yok, zamanımın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyorum. Bilişim ..