Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

X Men First Class

X Men First Class
 

X Men First Class


Çocukluğunu çizgi filmler ve çizgi romanlarla geçirmiş birisi için şüphesiz sinemada süper kahramanları izlemek oldukça keyif vericidir. Bu tanıma uyan biri olarak beyazperdeye uyarlanmış süper kahraman filmlerinin hemen hemen hepsini izlemeye çalışırım. En sevdiklerim arasında yer alan X Men serisinin son filmi olan X Men First Class da yakın zamanda vizyona girdi ve tabi ki çok geçmeden sinema yolunu tuttum arkadaşımla beraber. 

Öncelikle değinmek istediğim bir konu var. 2000 yılında serinin ilk filminden bu yana X Men Origins: Wolverine filmini de ekleyecek olursak, en beğendiğim film bu son izlediğim film oldu diyebilirim. X Men ile haşır neşir olanlar bilirler, X Men ana karakteri Wolverine gerek çizgi romanlarında olsun, gerek şu ana kadar ki filmlerde olsun hep odak noktasında yer almıştır. Popüler karakteri hikayeden uzaklaştırmak kolay olmaz genelde. Yapımcı için adeta bir kumardır bu durum. İşte bu filmle yapımcılar, hikayenin sağlam oluşu ve oyuncuların rol yetenekleri ile bu kumarı kazanmayı bilmişler. 

Film, Charles Xavier (Profesör Xavier) ve Erik Lehnserr'in (Magneto) nasıl yollarının keşistiğini ve sonrasında nasıl farklı kutuplara çekildiklerini anlatıyor. Profesör Xavier rolünde Wanted ve Kefaret (Atonement) filmlerinden hatırlayacağınız James McAvoy rol alırken, Magneto rolünde Michael Fassbender'i izlemekteyiz. Filmin kötü adamı rolünde genç ekibe usta oyuncu Kevin Bacon, Sebastian Shaw karakteri ile eşlik etmiştir. Serinin ilk üç filmindeki kahramanlardan yalnızca Mystique ve Beast yer almakta bu filmde. Profesör Xavier ve eski dostu Magneto'nun ekibinde Beast, Banshee, Havok ve Mystique yer alırken; Sebastian Shaw'ın yanında kötü karakterler olarak Emma Frost, Azazel, Riptide ve Angel Salvadore yer almaktadır. Film bize, iyiyle kötünün savaşında Erik Lahnserr'in nasıl Magneto'ya dönüştüğünü, Charles Xavier'in nasıl sakat kaldığını, Raven yani Mystique'nin nasıl sonrasında Magneto tarafına geçtiğini detaylıca kurgulanmış bir olaylar örgüsünde izleme fırsatı veriyor. 

Bu tür filmleri sevdiğimden mi bana oldukça keyifli geldi derken, filmi beraber izlediğim ve film beğenisi oldukça zor olan arkadaşım bile mest oldu sinema çıkışında. Derler ya bir iki saat daha sürse sıkmadan izletir kendini diye. İşte X Men First Class da benim için öyle bir film oldu. İzleyenler de oldukça beğenmiş olacak ki filmin imdb'deki puanı şu an için 8.2 olarak gözükmekte. Hemen şunu da vurgulamak istiyorum, devamında da iki tane daha film çevrileceği söylentileri bulunmakta. Umarım doğrudur, çünkü güzel bir çizgi yakalamışlar. 

Bu arada filmde X Men severlere güzel sürprizler de hazırlanmış. On saniye kadar da olsa Hugh Jackman'i Wolverine olarak, Mystique rolünde de bir anlık için Rebecca Romijn'i görmek keyif verdi. 

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..