Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

23 Nisan '20

 
Kategori
Ramazan
 

Ya Şehr-i Ramazan

BU GECE SAHURA KALKIYORUZ
KISMETSE YARIN ORUÇLUYUZ
Ramazan ayı önce bulut olsun kalbimize yağmak için, sonra yağmur olsun ilahi sevgiyi yeşertmek için. Hayırlı Ramazanlar din kardeşlerim. Rabbimiz Allah tutacağınız oruçları dergahında kabul etsin.Mübarek Ramazanın, tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak'tan niyâz ederim. Bu güzel ayı duayla ibadetle sevgiyle imanla geçirmek dileğiyle...âmin...
 
11 ayın sultanı Ramazan hoş geldin. Evlere huzur, bereket verdin... Rahmet ve bereketle kaynayacaktır kazan; hoşgeldin-safa geldin ey muhterem Ramazan!
 
Camilerden uzak kalmanın hüznünün yaşandığı şu günlerde, idrak edeceğimiz Ramazan ayının korona denilen salgın hastalıktan ve her türlü musibetten bir an önce kurtuluşumuza vesile olmasını; milletimize, ümmet-i Muhammed'e ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi için Rabbimiz Allah'a çok dualar edelim ve dualarımızın Cenâb-ı Hak yanında makbul olmasını dileyelim inşallah...âmin...
 
Cenâb-ı Hak âyet-i Kerimede şöyle izah buyurmaktadır: "O Ramazan ayı ki, (O sayılı günler) insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisine indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçlu geçirsin." (Bakara Suresi. 185. ayet.)
 
Allah-u Teâla buyuruyor ki: "Allah'a verdiğiniz sözü küçük bir menfaate satmayın! Eğer bilirseniz sizin için Allah'ın katında olan daha hayırlıdır. Sizde bulunanlar tükenip gider, ama Allah'ın katındakiler kalıcıdır. Asla kuşkunuz olmasın ki, güçlüklere göğüs gerenlerin ecirlerini, yapmış olduklarının daha da güzeliyle vereceğiz." (Nahl Suresi. 95-96. ayet.)
 
Bismillahirrahmanirrahim.
"Şüphesiz Müslüman erkeklerle Müslüman kadınlar, mü’min erkeklerle mü’min kadınlar, itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah’a derinden saygı duyan erkekler, Allah’a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah’ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır." (Ahzâb Sûresi 35. ayet.)
 
Bismillahirrahmanirrahim.
"Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. (Tevbe Sûresi 112. ayet.)
 
Bismillahirrahmanirrahim."Her hangi birinize ölüm gelip de,(Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de, sadaka verip iyilerden olsam) demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın." (Münâfikun. 63/ 10 ayet.)
 
Sadakallahü'l-azîm... (Şüphesiz Allah doğru söyledi.)
 
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayımız Mübarek olsun...dualarımızın kabulü dileğiyle...
 
Ayfer AYTAÇ-ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..