Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ya tozu dumana kat, ya tozu dumanı yut!

Ya tozu dumana kat, ya tozu dumanı yut!
 

alıntıdır


(…)

Nasıl ki koza kelebeği bilmez, halbuki kaderidir onun kelebek olmak. Ancak cesur olursa, cesaret ederse bir yumağın içinde sıkışmış kalmışlıktan, kabuğunu kırarak gökyüzüne, özgürlüğe kanat çırpar. İşte insanoğlunun hikâyesi de budur. Asla kaderini baştan bilmez ve eğer geçilmemiş yollardan geçmez, açılmamış kapıları açmazsa, sonunda bir anlamda açılmadan iade olacaktır. Uykulardan uyanmanın, özgürlüğe kanat çırpmanın zamanı gelmedi mi?

 

Robin Sharma’nın Koza Kelebeği Bilmez isimli kitabından bu cümleler.

Kitap okumayı bir hobi hatta yaşam felsefesi haline getirdiğim dönemlerde almıştım bu kitabı. 3 kez okudum. Sözleri öyle anlamlı, öyle içime işleyen cinstendi ki…

İnsanoğlunun hikayesi buydu gerçekten. Geçilmemiş yollardan geçmez, açılmamış kapıları açmaz ise hayatta açılmadan iade olmuş sayılacaktı.

Bu yüzden değil mi hatalarımız?

Her hata her yanlışta yükselen isyanlarımız?

Yanlış yapmayı kabullenemeyen feryatlarımız?

Hayat cesurları sever oysa! Nasıl ki bir çocuk dizleri kanamadan, düşmeden öğrenemiyorsa yürümeyi, sende bir nevi bu şekilde öğreneceksin evreni.

Yanlışların olacak, ders alacaksın yaşamdan, bazen aynı yerden vurmak isteyecek hayat seni, izin vermeyeceksin!

İşte asıl bunu başarabildiğinde yaşadıklarından ders almayı becermişsin. Aynı hayatı tekrar etmiyorsan, aynı yaralara neşter vurmuyorsan, dersini alıp devam edebiliyorsan almışsındır dersini.

Öbür türlü kaçarak yaşarsın ancak. Korkarsın, saklanırsın. Hata yapmamayı hedefledikçe hatalar zincirine bulaşırsın. Korkak yaşarsın. Yüzleşemezsin kendinle, sürekli kaçarsın. Bir engelin, ama dediğin, suçu yüklediğin birileri olur daima, sorumluluk alamazsın.

Kısacası ürkek bir hayat yaşarsın. Kabuğuna çekilip mucize beklersin. Kendi potansiyelini keşfetmeden, ne olduğunu bilmeden, denemeden, yanılmadan, baştan kaybederek yaşarsın.

Hayat böyledir işte!  Mümin Sekman’ın kitabında olduğu gibi; ya tozu dumana katarsın, ya tozu dumanı yutarsın(*)

Umarım sen öz benliğinin yüceliğinin farkında, kendi adımlarınla sağlam yol alırsın. Ve her şeye rağmen hayatı kucaklarsın.

Mutlu haftalar…

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..