Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yamaçta yatan lider: Muhsin Yazıcıoğlu

Yamaçta yatan lider: Muhsin Yazıcıoğlu
 

Türk siyasi hayatının unutulması asla mümkün olmayacak bir siması. Devlet ve mücadale adamı. İnanç ve iman dolu bir lider. Bu helikopter kazasıyla onun değerini bazı insanlar anlayacaklar ama artık herşey için çok geç olacak. İnanılmaz derecede acılar, işkenceler görmüş, hayatının her anı mücadele ile geçmiş bir dava ALPEREN'i. Onun kıymeti hayatta iken bilinmedi. Hiç olmazsa bundan sonra dualarımızı eksik etmeyelim. Ve ben tüm kalbimle inanıyorum ki, islamiyetin peygamberlikten sonraki en büyük makamı olan şehitlik makamıyla şereflenmiş biri artık. Yazıma çok hazırlıksız ve vakitsiz yakalandım. O yüzden en azından burada onun hayatını yazarak biraz olsun bilmek isteyenlere yardımcı olmak istedim.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde çiftçilikle geçinen bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Şarkışla'da bitirdi. Bu arada ilk siyasi girişimi 1968'de cemiyet çalışmalarıyla oldu ve Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Üniversite eğitimi için 1972 yılında Ankara'ya geldi ve tahsilini, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde bitirdi. Bu sırada Ankara'da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde aktif görev aldı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği'nin ilk kurucu Genel Başkanı oldu. 1980 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Başkan Müşavirliği görevini yürüttü. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda sanık olarak cezaevine konuldu. Burada 5, 5 yılı hücrede olmak üzere 7, 5 yıl Mamak Cezaevi'nde hayatının en zor günlerini yaşadı. Fakat Muhsin Yazıcıoğlu, 7, 5 yıl cezaevinde kaldığı bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Cezaevi günleri biter bitmez gönül verdiği ülkücü harekete geri döndü. Mağdur olmuş ülkücülere ve onların ailelerine yardım etmek amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı başkanlığını yaptı. 1987'de bazı dava arkadaşları ile birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'nde aktif siyasete girdi. Milliyetçi Çalışma Partasi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu <ı>(Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi, İslahatçı Demokrasi Partisi) ittifak bünyesinde, milletvekili adayı oldu ve “O, inançlarınızı Meclis'e taşıyacak” sloganıyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yılında, bir grup arkadaşı ile birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi'nden fikir uyuşmazlığı sebebiyle ayrıldı. 29 Ocak 1993'te Büyük Birlik Partisi kuruldu ve partinin ilk Genel Başkanlığına seçildi. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, tekrar meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye geri döndü.

26 Nisan 1998'de 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde 1. Olağanüstü Büyük Kurultay'da, 20 Temmuz 2003 tarihinde 5. Olağan Büyük Kurultay'da, 30 Nisan 2006 tarihinde 6. Olağan Büyük Kurultay'da ve 15 Nisan 2007'de 2. Olağanüstü Büyük Kurultayda üst üste BBP Genel Başkanlığına seçildi.

22 Temmuz erken genel seçimlerinde partisinin seçimi protesto etmesi sebebiyle partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu ve 23. dönem milletvekilliğine tekrar seçildi. Daha sonra BBP'ye katılarak TBMM'de Büyük Birlik Partisi Sivas Milletvekili olarak BBP'yi Meclis'te temsil etti. 19 Ağustos'ta yapılan 3.Olağanüstü Büyük Kurultayda tekrar Genel Başkanlığa seçildi.

Muhsin YAZICIOĞLU, evli ve iki çocuk babasıydı. İnşaallah Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan 5 mütevazi arkadaşı şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Artık bundan sonra bize onlar için dua etmek düşer.
 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..