Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yaprak sarması nasıl yapılır ?

Yaprak sarması nasıl yapılır ?
 

Yaprak Sarması


Malzemeler

Yarım kilo üzüm yaprağı

Nane

Zeytin yağı

Karabiber

1 su bardağı pirinç

3  dal maydanoz

1 soğan

Pul biber

Hazırlanışı

Sarmanın iç malzemesini hazırlamak için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra maydanozları da ince ince kıyın. İç için kullanamacağımız malzemelerin hepsini bir kabın içerisine koyun: nane, karabiber, pirinç, maydanoz ve ince kıyılmış veya rendelenmiş soğan. Daha sonra bu malzemelerimizin üzerine zeytin yağı ekleyin. Aynı zamanda yapraklarının tuz oranına göre dilerseniz tuz ekleyebilir ya da eklemeyebilirsiniz. Aynı zamanda dolma içine çeşni eklerseniz oldukça güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Yaprakları iyice yıkayın ve daha sonra iç malzemelerini yapraklarını içine koymak suretiyle suretiyle sarın. Sardığınız dolmaları tencerenin içerisine yerleştirerek, üzerine limon parçaları koyun. Sarmaların boyutunda su ilave edin ve sarmalar pişene kadar, su ilavesi yapın. Afiyet Olsun.

http://www.lezzetlisirlar.com/yaprak-sarmasi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..