Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yaralanma sonrası saç ekimi

Yaralanma sonrası saç ekimi
 

Saç ekimi ameliyatları her zaman saçı dökülen hastalar için de uygulanmayabilir. Bunun en güzel örneği, bir fiziki yaralanma veya yanık izlerini kapatmak için saç ekimi yapılabilir. 

Kafa derisi bir nedenden ötürü bir kısmı yanık olabilir. Fiziki olarak bu çirkin bir görüntü ortaya koyabilir. Bu görüntüyü gidermek aslında saklamak için saç ekimi yapılabilir. Yanık olan deriye aktarılan saç kökleri kafa derisinin yanıklığını gizleyebilir. Aynı şekilde bir şekilde kafa derisinde oluşan fiziki travmalar ameliyatlar ve ameliyat izleri içinde o görüntüyü kapatmak için saç ekimi yapılabilir. Saç ekimi tamamen gizlemek için yapılır o bölgeyi iyileştirmek için yapılmaz. 

Aslında yapılan tüm estetik ameliyatların da temel noktası budur. Bir şekilde vücutta oluşan sarkma çökme iyileştirilmez, o bölgedeki deri veya yağ dokularıyla oynanarak, o bölge kamufle edilir. Zaten estetik cerrahiyi devletin de sigortadan karşılamamasının nedeni budur. Hiçbir şekilde zorunluluk olmadığı halde tamamen güzel görünmek için yapılan müdahaleler olduğundan işlemler devlet tarafından sigorta kapsamına girmez.

Saç derisinde oluşan yukarıda ki nedenlerden ötürü yapılan saç ekimlerinin de bir sınırı mutlaka vardır. Tamamen yanmış veya deforme olmuş kafa derisine saç ekimi yapılamayabilir. Bu kadar saç kökünün bulunması ayrı bir dert ekilmesi ve baştan bir saç yapısı oluşturmak oldukça zor bir işlemdir. Bölgesel yanıklar veya fiziksel travmalar rahatlıkla yapılabilir. 

Saç ekimi ile kapatma yapılabilmesi için bir olmazsa olmaz da, saç ekimi yapılacak olan bölgedeki dokuların yaşıyor olması lazım. Yanık olması dokuların zedelendiği anlamına gelebilir ama öldüğüne hayır. Bu tür yara kapatmak için yapılan saç ekimlerinde mutlaka detaylı bir muayene şart. Yanık izi kapatmak için saç ekiminde ise de hastanın doktorundan detaylı bilgi alınması gerekir. 

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.sacekimmerkezi.com

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..