Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Yaratıcılıkta ilkokul münazarası düzeyini tutturamayan köşe yazısı

Yaratıcılıkta ilkokul münazarası düzeyini tutturamayan köşe yazısı
 

CHP sigara yasağını da Anayasa Mahkemesi'ne götürür mü? diye sormuş bir gazetenin yazarı... Yazıyı bu sabah televizyonda köşe yazılarını okudukları bir programda dinledim. Çok gülüyorum bu yazılara... Bu yazıları yazdıktan sonra hiç okumuyorlar mı acaba? Bu yazdıkları konusunda, “dost acı söyler” diyecek bir yakınları da yok mu?

Yazının amacı çok açık, meclisten geceyarısı geçirilen yasayı CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini eleştirmek için yazılmış. Sigara “içmek” ile içki “içmek” arasında bir analoji kurarak içki yasağı benzetmeleri yapılmış. Kısacası CHP ile alay edilmeye çalışılan bu yazı yaratıcılıkta ilkokul münazarası düzeyini aratan bir köşe yazısı olmuş.

CHP ne yapmış?

Yasayı Anayasa’ya aykırı bulmuş ve Anayasa’nın anamuhalefet partisine verdiği yetkiye dayanarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş (1).

İşte bunun için CHP’yi eleştirmekle kalmıyorlar, alay ediyorlar, yerden yere vuruyorlar.

CHP, onurlu bir görev yaptığı için bütün bu durumlarla karşı karşıya kalıyor.

Bu eleştirileri, alayları, aşağılamaları yapanlar “Anayasa’yı bir kez delmekle birşey olmaz” diyen siyasetin devamından başka birşey değildir.

Madem ki değiştirmek istiyorsunuz, Anayasa’nın 145. Maddesini değiştirin, bir sorun kalmasın.

Yapamazlar, çünkü artık Anayasa değiştirecek sayıları artık yok. AKP+DTP işbirliği 367 için yetmiyor.

Biliyorlar değiştiremeyeceklerini, onlar da bile bile Anayasa’ya aykırı yasa yapıyorlar ve medyadaki dostları da bu oyunu bozacak olan CHP’ye yükleniyorlar.

CHP doğru yolda, onurlu bir görev yapıyor.

Ya diğerleri?

(1) ANAYASA MADDE 150. – Kanunların, kanun hükmündeki kararnamelerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün veya bunların belirli madde ve hükümlerinin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesinde doğrudan doğruya iptal davası açabilme hakkı, Cumhurbaşkanına, iktidar ve anamuhalefet partisi Meclis grupları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının en az beşte biri tutarındaki üyelere aittir. İktidarda birden fazla siyasî partinin bulunması halinde, iktidar partilerinin dava açma hakkını en fazla üyeye sahip olan parti kullanır.

Ankara, 15 Temmuz 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..