Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yargıda olanlara yeşil sahadan bir bakış

Yargıda olanlara yeşil sahadan bir bakış
 

Yeşil saha ile dünya benziyor birbirine


2006 yılının Mayıs ayında Fenerbahçe’nin Denizli’de şampiyonluğu bıraktığı Denizlispor - Fenerbahçe maçı futbol meraklılarının belleğindedir.

Maça başlarken Fenerbahçe’nin maçı kazanıp şampiyon olması bekleniyordu ancak 1-1 biten maçta Fenerbahçe şampiyonluğu Galatasaray’a bıraktı.

Maçın Denizlispor açısından önemi büyüktü. Denizlispor yenildiğinde küme düşme durumu sözkonusuydu ama kesin değildi. Başka maç sonuçlarına göre yenilgi durumunda küme düşebilirdi.

Futbol Federasyonu maçların sonuçlarının diğer takımların durumunu da etkileyeceğini bildiği için her sezon sonunda olduğu gibi maçları aynı dakikada başlattı.

Ancak Denizlispor, Fenerbahçe ile oynadığı maçı, kendini ilgilendiren diğer maçlardan daha sonra bitirmek istiyordu. Bunun için en çok bilinen yönteme başvurdular: Sahaya konfeti atmak.

Denizlili seyircilerin konfetilerle maçı geciktirme çabalarına hakem yeteri kadar sert önlem alamadı, yalnızca 16 dakika uzatarak gecikmeyi telefi etmeye çalıştı. Seyircinin bu hareketleriyle sürekli soğuyan maç Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna maloldu.

Bir maçta tribünlere bir kamyon dolusu konfeti gelmişse bunun planlı bir hareket olduğunu kimse inkar edemez. Bu planı yapanların masum olduğunu hiç kimse söyleyemez.

Kıssadan hisseler:

1- Sahaya konfeti atarak Fenerbahçe’nin 2006 şampiyonluğu engellendi. Ertesi yılın şampiyonu yine Fenerbahçe oldu.
2- Ülkemizin laikliği ve bölünmezliği konusunda oynanan oyunlar, futbol maçında sahaya konfeti atmak kadar basit değildir.

İnebolu, 22 Temmuz 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..