Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '19

 
Kategori
Psikoloji
 

Yaşam Döngümüz

“Şu anda bir dönemden geçiyor”.  Bu söylentiyi hepimiz muhakkak duymuşuzdur. Her bir insan,  yaşamı boyunca, hava,su,ateş ve toprak elementleri ile ilişkili 9’ar yıldan oluşan dönemlerden geçiyor.

İnsan doğuyor, yürümeye, konuşmaya, zamanla da okul hayatına başlıyor. Okuma yazma öğreniyor.  Doğumumuzdan 9 yaşımıza kadar olan bu ilk dönem Hava dönemidir.    

İkinci dönem, 9 yaşımızdan 18 yaşımıza kadar olan Astrolojide  duygusallığı ifade eden Su dönemidir.  Arkadaşlıklar kuruyor, ilk defa birinden hoşlanıyor, yeni duygularla tanışıyoruz.  Eğitim hayatlarımızla ilgili ilk kararlarımızı alıyoruz: bazılarımız orta okulu bitirip eğitim hayatına veda ederken, bazılarımız lise eğitimine başlıyor.

Hayatımızın, ilk en zor dönemi diye bileceğimiz , 18-27 yaş arasındakı üçüncü dönem: Ateş.  Liseyi bitiriyor, aşık oluyor ve ya aşık olduğumuzu sanıyor  ve de sadece aşkın yeteceğini düşünüp, eğitimimizden vazgeçip evleniyoruz.   Bazılarımız paranın daha gerekli olduğunu düşünüp ne iş olsa yapmaya başlıyor, bazılarımız emin adımlarla üniversitelerin yolunu tutuyoruz.  Diplomalarımızı alıyor ve iş hayatına atılıyoruz.  Ayaklarımızın yere tam basmasını beklemeden aileler kuruyoruz.

27 yaşımızdan hayatımızın Toprak  dönemine geçiş yapıyoruz. Olgunlaşıyor, hayatın karşımıza çıkardıklarını daha temkinli, daha sabrlı karşılıyoruz.  İşimizde ilerliyoruz. Ayaklarımız yere daha sağlam basıyor. Ateş döneminde kurulan ailelerle kıyasladığımız zaman daha uğurlu evlilikler yapıyoruz.

Yaşamımızın ilk 36 yılını kapsayan Esnek yanı burada son buluyor, Katı yanına geçiş yapıyor ve bu yaşa kadar yaşadıklarımızı, iş hayatımızı, evlilik hayatımızı gözden geçirdiğimiz, işimize, eşimize olan sevgimizi sorguladığımız ikinci Hava dönemini yaşamaya başlıyoruz.  “Hayat kırkından sonra başlar” deyip çeki düzen veriyoruz hayatlarımıza.

Bir sonraki dokuz yıl ikinci Ateş dönemidir. İlk ateş dönemimizdeki gibi ani kararlar alıyoruz. İkinci bahar dediğimiz yeni aşklar, yeni heyecanlarla evliliklerimizi sonlandırıyor, deneyimli olduğumuz mesleklerimize devam etmekten vazgeçip yeni işlere kalkışıyoruz.  Bir çoğumuz yaptığımız yalnışlıklarla düzenli hayatlarımızı mahv ediyoruz.

Ardından hayatımızın 7.dokuz yılı, ikinci Su dönemi geliyor.  Arkadaşlık, aşk gibi duygularla ilk defa ilk Su döneminde tanışmıştık çoğumuz. Bu defaki Su döneminde daha farklı sevgiyi tadıyoruz.  Anneanne, babaanne, dede unvanlarına sahip oluyor, torunlarımızı seviyoruz. Bazılarımız hayat arkadaşımızı kayb etmenin acısını yaşıyor ve yaşlılığımızı geçirecek yeni özel birileriyle tanışıyoruz.

Ve sonuncu, ikinci Toprak dönemi. Artık yaşlanıyoruz,.

Yaşamımızın Esnek ve Katı yanlarının bütün dönemlerini tamamlayanlar üçüncü Hava dönemine girerek hayat yolculuklarına devam ediyorlar,.,.,..

 

  • Kaynak: Douglas Forbes – "İnsanın Pin Kodu" isimli kitabı. 
 
Toplam blog
: 3
: 313
Kayıt tarihi
: 04.09.14
 
 

Dünyalı ..