Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşam kültürü olarak kadınlarda spor

Yaşam kültürü olarak kadınlarda spor
 

Kadınların erkeklerden ayrılan bazı fizyolojik özellikleri bakımından egzersiz yapmaları sağlıkları için çok önemlidir. Kadınlarda en çok görülen rahatsızlıklardan olan kemik erimesinin bu sayede giderilebildiği de görülmüştür. Yaşı kaç olursa olsun egzersiz yapan bir vücutta kemik yoğunluğu artmakta ve güçlenme olmaktadır. Bunun yanında beslenme alışkanlığı olarak da kadınların mutlaka süt içmeleri gerekmektedir.

Aynı şekilde meme kanseri de kadınlar için kanser vakalarından en yakın olandır. Bu hastalık riskinin de egzersiz sayesinde en aza indirilebildiği ispatlanmıştır. Gerekçe olarak ta egzersiz yapan bir vücutta yağ dokusunun azalması olarak gösterilmiştir. Ayrıca kadınlarda kalp krizi riski kadınlık hormonu olan östrojen sayesinde daha düşüktür ama bu da olmayacak anlamına gelmemektedir. Egzersiz sayesinde damar tıkanıklığı gibi sorunların yaşanma olasılığını iyice düşmektedir. Çünkü kilo problemi yaşanmamaktadır. Kilo ve strestansiyonu direk etkileyen faktörlerden biridir ve Türkiye’deki ölümler detansiyon önemli rol oynamaktadır.

Artık kilolarımızdan dolayı utandığımız için zayıflamak amacıyla değil, hayatımızın her döneminde spor yapmamız gerekir. Sporu bir yaşam kültürü olarak hayatımıza sokmamız gerekir.

Egzersizin faydalı olabilmesi, devamlı olması ile ilişkilidir. Egzersiz kendine güven, daha üretken olma ve çevreye faydalı olmayı da sağlar. Egzersiz sayesinde hastalıklara karşı direncimiz artmakta, bu sayede tedavi masrafı gibi sorunumuzda olmamaktadır. Bakıldığında ülkelerde tedavi masrafına harcanan paranın çok daha azıyla spor etkinlikleri yapılabilir, bununla birlikte insanlar hastalanmadıkları için manevi olarak da mutlu olurlar.

 
Toplam blog
: 6
: 505
Kayıt tarihi
: 08.07.08
 
 

İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünü bitirdim. Bu sayede insan vücudu ve fizyolojik işleyişi hakk..