Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşamak nedir?

Yaşamak nedir?
 

Geçmişten bu güne kadar sayılabilir bir süre nefes almış olmak mıdır yaşamak? Yoksa nefes alabildiğin süre içerisinde yapabildiklerin midir?

Eğer hayata dair bir beklenti içerisindeysen cevabın muhtemelen ikincisi olacaktır.

Çünkü nefes alabildiğin süre içerisinde yapabildiklerin kadar yapmayı tasarladıkların olacaktır. Herhangi bir şey tasarlamıyorsan, zaten yaşam senin için nefes alabildiğin zaman diliminden ibaret bir kavram olarak kalır.

O zaman tekrar aynı soruyu soralım :

Yaşamak nedir?

Eğer hayat bilinmeyene doğru hızla giden bir otomobilse, etrafından geçen görüntülerin arasından, mutlu bir yüz yada sıcak bir bakışı yakalayabilmektir.

Yok, ağır aksak giden bir trense yaşamak, tünelin sonundaki ışığı beklemektir, bazen sabırla, bazen bastırılamaz bir isyan duygusuyla.

Engin denizlerde zaman zaman süzülen, zaman zaman alabora olmaktan son anda kurtulan bir gemiyse yaşamak, bitmeyecek sanılan fırtınaları göğüslemektir, ayakta kalma savaşı vermektir fırtına sonrasındaki sakinliği yaşamak için.

Kocaman ormanda yalnız kalan bir ağaç olmaksa yaşamak, direnmektir soğuk kışların fırtınalı karlarına. Duymamaktır koca ormanın kulakları sağır eden gürültüsünü. Sırt çevirmektir tüm uğultularına dalların.

Yada paylaşmaksa eğer yaşamak, sıcacık bir çıtır simidi ikiye böldüğünde büyük parçasını uzatabilmektir karşındakine çekinmeden.

Sevmekse eğer yaşamak, sevmese de sevebilmektir, karşılık beklemeden, sevgiyi alışverişe dönüştürmeden.

Eğer bunların hiçbirini yapamıyorsan, bitkisel bir hayattır yaşamak. Nefes alışverişini sağlayan fişlerin çekilmesinin beklendiği.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..