Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Yaşamımı daha huzurlu kılmak için kendime nasıl bir ortam seçmeliyim?

Yaşamımı daha huzurlu kılmak için kendime nasıl bir ortam seçmeliyim?
 

Doğa içindeki gibi ahenge ulaşmak kendi elimizde


İnsanın ruhsal açıdan sağlıklı gelişme kaydedebilmesi için arkadaş grubu ile birlikte kendisine uygun bir ortam seçmesi gerekir.

Kişi öyle bir toplum seçmelidir ki kendini ait hissedebileceği, ruhsal gelişim ve huzurun sağlanması için grubun içindeki kişilerin kendilerini önemli hissetmediği, grubun içerisinde neler yaptığını algılayabileceği şekilde olmalıdır. Grup ile entegre olabilen bir ortamda karar kılması önemli bir hususdur.

Grubun içerisinde farklılıkların yaşanmaması için kişiler arası rekabet ve değer biçme davranışlarından kaçınılması ve grup bireylerinin de bu konuda ortak şekilde karara varması ortama sukunet kazandırır.

Düşüncelerinize, yaşam yolunuza ters düşen çatışmalar ve tartışmalara giren topluluklardan uzaklaşınız. Sizin yapınızı kendi egoları ile düzeltmeye çalışan, yaptığınızın tersini uygulayan ve huzursuzluk çıkaran gruplar ile beraberliğinizi sürdürmeyiniz. İyi ve dingin bir grup kendi içinde çatışma çıkararak değil, dışarıdaki topluma, dünyaya nasıl faydalı olabilirim diyerek çalışır ve yükselir. Bu çabaların sonucunda dingin birey, dingin toplum, dingin dünya olur ve ahenkli bir yaşamda seyrimizi sürdürürüz..

/zr1

 

 

 
Toplam blog
: 11
: 280
Kayıt tarihi
: 26.09.11
 
 

Sosyal gruplar ile ilgileniyorum. Yaşamım boyunca değişik kültürel gruplarda bulundum. Ekonomi, e..