Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Araştırmacı Yazar ve İlişki Danışmanı Murat Şahan

http://blog.milliyet.com.tr/bilinmeyeninbilgisi

10 Ağustos '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yaşamsal enerjinizi değiştirin!

Nasıl bir yaşam istiyoruz? Mutlu mutsuz mu? Nasıl bir ilişki istiyoruz? Herşeyin düzgün olduğu mu yoksa düzensiz bir ilişki mi? Bunların hepsi bizim elimizde! Hayatta ya sunulanı yaşarız yada sunulanın dışına çıkıp kendi belirlediğimizi. Kimimiz hayatına etki etmekten korkar. Çünkü değişmeyeceğine, hep böyle gideceğine inanır. Ve de başaracağına inanıp çabalarının sonuç almadığını görünce pes eder. Böyle gideceğine inandığı içinse hayatına etki etmeyi denemez bile. Ama hayatımız hemen aynı gün değişmez biraz zaman gereklidir bunun için.

Yaşamımıza etki etmeye başladıktan sonra pes etmeden yolumuza devam edersek kısa bir süre zarfında hayatımızdaki değişimleri gözlemleyebiliriz. Bu gözlemlemeyi yapmak içinse hayatımızı değiştirmeye karar verdiğimiz andan itibaren yaşadıklarımızı yazmalıyız. Böylece değişimi daha somut bir şekilde gözlemleyebiliriz. Değişimi elde edebilmek için öncelikle değişmez inancını ortadan kaldırmalıyız. Değişir! Değişen bir insanın yazısını okuduğunuzu unutmayın. Bazen ben bile şaşırıyorum bu değişikle.

Benim hayatımı değişime uğratan çoğu insanın kaldıramadığı AŞK ACISIdır. Kimileri bu acıyla kendini alkole, uyuşturucuya hatta ölüme yönlendirir. Kimse bu acının dineceğine inanmaz. O kötü gibi görünen günlerin geçeceğine inanmaz. Unutmayın her gözyaşının arkasından mutlaka mutluluk gökkuşağı meydana çıkar. Bunu her zaman hatırlayın! İster aşk acısı çekin, ister başka bir acı veya sıkıntı. İster parasız kalın, ister başarısız olun. Bunları bize kimse vermiyor. Biz yaratıyoruz. Bunların nedeni ise bizim düşüncelerimizdir.

Sizlerle küçük bir egzersiz sonucunda bunları hayatımıza bizim getirdiğimizi göreceksiniz. Şimdi sizlerle egzersize başlayalım. Öncelikle egzersizde anlatılanları ses kaydı yapın. Çünkü siz hatırlamaya çalıştıkça yüksek benliğiniz ona odaklanamaz. Dikkatimiz; egzersiz esnasındayken hatırlamak için çalıştıkça egzersizde olduğunu unutacaktır.

Egzersiz:

Sizi hiç kimsenin rahatsız etmeyeceği bir odaya geçin. Oda loş bir ortam olursa sizin rahatlamanız daha basit olacaktır. Sakin bir fon müziği açın. (Mesela Kitaro’nun The Silk Road müziği olabilir.) Ama kısık sesle olsun. Şimdi rahatça uzanın. (Sakın uyumayın. J) Gözlerinizi sevgiyle kapatın. Vücudunuzun gevşediğini düşünün.

Bugünü düşünün. Nasıl geçiyor gününüz? Bugünü en ince detayına kadar hatırlayın. Şimdi geleceğe bakın! Nasıl bir hayat istiyorsun? Kiminle, hangi mevkide olacağınızı düşünün. Ve kendi kendinize tekrar edin.(Kendi duyabileceğiniz seste.) Gelecekteki yaşamınızı en in ince detayına kadar detaylandırın. Sanki bugün yaşıyormuş gibi. (Bu egzersizi araba kullanıyormuş gibi tasvir edersek doğru olacağına inanıyorum. Çünkü araç kullanırken hep önümüze bakarız. Arada bir arkadan tehlike gelip gelmediğini dikiz aynasından kontrol ederiz. Bu egzersizde öyle.) Sıra geldi geçmişe dönmeye. Geçmişinizi en ince detayına kadar hatırlayın. Bizi neler üzdü, yada neler mutlu etti? Yaptığımız yanlışları, hataları görmeye çalışın. Duygularınız iyice yoğunlaştığı esnada bu günü tekrar hatırlayın. Bugüne geri döndünüz. Ve şefkatle gözlerinizi açın bir noktaya 1 dakika boyuca odaklanın. Şimdi yapmanız gereken. Kağıtla kalemi elinize alıp geleceğinizi sonra geçmişinizi en son olarak ise bugünü yazın. Başlayın okumaya. Okudukça göreceksiniz ki bunları size kimse sunmamış. Hep siz kendi hayatınıza çekmişsiniz. Nedenini biraz düşünün. Odaklanmak olmasın. Bu egzersizi uygulattığım onlarca kişi egzersiz sonunda düşüncelerini değiştirmeye karar verdiler. Sizde bu yazıyı okuduktan ve egzersizi yaptıktan sonra hayatınızı değiştirmeye karar verirseniz yardımcı olurum.

Egzersiz bitiminde yeni bir hayata başlamış olacaksınız. Negatif düşüncelerin hayatımızı bu denli etkilediğini gördünüz. Ya pozitif düşünceler ne kadar etkileyecektir?

Ama önce değişmeye karar vereceksiniz. Kararınızı kimse değiştiremeyecek. Değiştirmeye çalışan insanlar olacaktır. Boş işler bunlar diyenimiz olacaktır. Peki ya kader diyeninizde olacaktır. Bunlar size engel olan olumsuz  düşüncelerdir.  Bu düşüncelere kapılırsanız tekrar başa dönersiniz. Bunlarla baş etmenin en kolay yolu; onları sevip onları zihninizden çıkarmaya karar vermektir. Bu düşünceler sizin değişime başladığınızın işaretidir. Sakın olaki olmuyor diye vazgeçmeyin. Çünkü bu düşünceleri aştıktan sonra herşey daha kolay ve daha da güzel olacaktır.

Son söz: Zihinsel yapısını değiştiren; kaderini değiştirmiştir. (R.Şanal GÜNSELİ)

Egzersiz sonunda desteğe ihtiyacınız olduğunda iletişim adresimden ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 10
: 1519
Kayıt tarihi
: 29.07.12
 
 

Milli İrade gazetesinde : Yazar                        *Eskişehir Yerel Basını"  Genç Gelişim..