Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Yaşlanmayı Önlemenin Ucuz Yolları -1

Yaşlanmayı Önlemenin Ucuz Yolları -1
 

Günümüzde, özellikle bayanlar yaşlanmayı önlemek için türlü yollara başvuruyorlar. Erkeklerde onlarla bir yarış içinde. Bundan en kazançlı çıkanlar, estetik uzmanları, diyetisyenler ve doktorlar. Ha, bir de ilaç ve kozmetik türü malzemeler satan veya üreten firmalar.. Onlar kazançlı ya siz ?

Yaşlanmak, her doğada bulunan canlının başına gelebilecek bir olaydır. Bundan korkmamalıyız. Ama asıl korkumuz yaşlanmak değil de, sanırım, dış görünüşümüzde meydana gelen değişimi istemememizden kaynaklanıyor. Birçok insan, orasını burasını düzelttirip, cildini gerdirip gençleştiğini zannederken, aslında vücutlarına ne kadar da çok işkence ettiklerinden haberleri yok.

Bunlardan en çok yapılanı yağ aldırma operasyonları. Aslında, ileriki zamanlarda bu olayın başlarına dert açmayacağı garantisini hiç kimse vermiyor. Sağlık için gerekli olan bazı operasyonlara uzmanlar da bir şey demiyor. Bilakis, büyük göğüslerin küçültülmesi (bel ağrılarından kurtulma), burun ameliyatları(nefes alıp vermeyi kolaylaştırma) olmasını önemle tavsiye ediyorlar. Ama pek çok operasyon tamamıyla keyfe keder bir durum teşkil ediyor. Bu operasyonlarla genç görünmenin yolları aranırken, üstüne üstlük ne kadar ömürleri kaldığını bilmeden geçirdikleri bu operasyon sonucunda, eskisi gibi olmamaları için çok çaba sarf etmeleri ve yine çok paralar harcamaları gerekebilir. Ancak, bilinen bazı yöntemlerle, bu genç görünme işi, daha kolay ve acısız hem de masrafsız halledilebilir.

Bazı kanser türlerinin erkeklerde görülme ihtimali kadınlardan daha yüksektir. Korunma yöntemleri ve erken teşhis kanserle baş edebilmenin en önemli yollarıdır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirici uygun bir diyet uygulayarak, egzersiz yaparak, en bilinen kanserojenlerden uzak durarak ve düzenli olarak sağlık kontrolleri yaptırarak kendi kişisel korunma yönteminizi geliştirebilirsiniz.

Vücudumuzun en büyük organı olan derimiz, tüm vücudunuzu ve onun içindeki sistemleri korur. Güneş ışınları gibi çevre faktörlerine karşı cildimizi korumak çok önemlidir. Güneşin ultraviyole ışınları cildimizi sadece cilt hücrelerinizdeki elastini tahrip ederek ve kırışıklıkları arttırarak yaşlandırmaz, derimizdeki kromozomlara da zarar verir. Bu zarar, cilt bozukluklarına ve hayati tehlike yaratabilecek cilt kanserine neden olabilir. Cildimizi korumak ve cildinizi yaşlandırabilecek güneş ışınlarıyla ilgili problemlere karşı korumak için bazı yöntemleri uygulamak gerekmektedir. Özellikle kaliteli güneş yap ve kremleri, belli saatlerde güneşe maruz kalmama, cildi kuru bırakmama vs. gibi.

Yaşlanmayı önleyecek çok önemli ve sihirli ve doğal bazı yollar :

1- Her hafta balık yiyin : Yapılan bir çalışmada, haftalık beslenme düzenlerinde en fazla balık yiyen erkeklerin en düşük kan basıncına sahip olduğu, hiç balık yemeyenlerin erkeklerin ise en yüksek kalp basıncına sahip oldukları gözlemlenmiş. Yüksek nabız kalp krizi riskini arttırır. Yüksek miktarda Omega 3 yağ asidi içeren somon ve ton balığı, kalbiniz için en fay faydalı gıdalardır.

2- Boş zamanlarınızda fiziksel aktiviteleri artırın : Yeni yapılan bir çalışmada, boş zamanlarında bisiklete binmek veya uzun yürüyüşler yapmak, hafif koşular yapmak, vakitlerini daha az aktif olarak geçirenlere göre kalp hastalığı geçirme ihtimalleri daha azaltır. Haftada iki saat, fiziksel aktivitelerle ilgilenerek boş vakitlerini değerlendirenler, kalp hastalığı riskini %61’e kadar düşürebilir.

3- Günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayın : Yapılan araştırmalar, uyguladıkları diyetlerle gerekli magnezyum ihtiyaçlarını karşılayan erkeklerin kalp rahatsızlığı geçirme risklerinin daha az olduğunu ortaya koymuştur. Erkeklerin günde yaklaşık en az 333 mg. magnezyum almaları gerekmektedir. Magnezyum ihtiyacı
bir fincan yulaf unu (55 mg.), öğlen yemeğinde yarım fincan soya fasulyesi (80 mg.), atıştırmalık olarak 3 gram kaju fıstığı (80 mg.) ve 12 gram somon bifteği (60 mg.), akşam yemeğinde yarım fincan ıspanak (60 mg.) alınarak telafi edilebilir.

4- Selenyum ve Likopen bakımından zengin gıdalar tüketin : Bu maddeler Prostat kanserinden korunmak için oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalara göre, yüksek oranda selenyum ya da likopen antioksidanları içeren bir diyeti uygulayan erkekler prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilirler. Uzmanlar bu gıdalara örnek olarak Brezilya kestanesini gösteriyorlar. Zira Brezilya kestanesi en iyi selenyum kaynaklarından biridir. Bu mineral hindi, istiridye ve zenginleştirilmiş kepek gevreğinde de bulunur. Günlük karotenoid likopen ihtiyacınızı karşılamak için sulu karpuz, guava ve domates yiyebilirsiniz. Bu meyve ve sebzeler de selenyum ve likopen bakımından oldukça zengin ürünledir.

5- Kansere karşı korunmak için E vitamini almanızda büyük fayda var : Yapılan laboratuar çalışmalarında, mide kanseri ya da yemek borusu kanseri riskinin, E vitamini (alfa-tokoferol) takviyeleri alan kişilerde daha az olduğu görülmüştür. Bir milyon yetişkin üzerinde yapılan çalışmada düzenli olarak E vitamini alınmasının mesane kanseri nedeniyle ölüm riskini azalttığı görülmüştür. Bu kanser türünden korunmak için yaklaşık olarak günde 400 IU E vitamini alması uygun görülmektedir.

<ı>(devam edecek)

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..