Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '14

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz dizileri arasında ‘Ulan İstanbul’ farkı

Yaz dizileri arasında ‘Ulan İstanbul’ farkı
 

Ulan İstanbul


Yaz ekranı...

Adı üstünde... Sıcak sıcak rüzgar eserken, yazlık yerlerde sivrisinekler ile mücadele girişimleri sonucunda televizyona odaklanılması oldukça zor bir dönemdir.

Televizyon kanallarının daha az para kazandıkları, ekranlarına daha çok yarışma programlarını yakıştırdıkları ve avundukları bir dönem.

Kaçarı yok... Ülkemiz dizi ülkesi. tatil modunda da olsak 2 entrika, bir sevgi sözcüğü duymadan rahat edemeyiz. Kanallarda öyle düşünüyor olmalılar ki en soft buldukları, en radikal  işlerini yaz ekranına taşımaya uygun görürler.

Bu dönemde yayınlanan işlerin normal şartlarda sezon başında veya sezon ortasında yayınlanması risktir. Nedense entrikası ve starları bol diziler arasında kaynayıp giderler ve yayından kalkmaları an meselesi olur. Örneğin sezon ortasında başlamış olsaydı, Kiraz Mevsimi dizisi bu kadar fark edilebilir miydi? Yada Kocamın Ailesi dizisi mesela, bu dizi hiç konuşulur muydu dersiniz. Güzel Köylü dizisi mesela... Bu dizi bu reytingleri alabilir miydi?

Alamazdı... o yüzdendir ki yaz ekranları er meydanıdır. Dizinin eteğinde ki bütün taşlar dökülür ve şayet başarısını sürdürse yeni sezona büyük bir kitle ile merhaba der.

Ama ben şahsım adıma... Bu bahsettiğim soft dizilerden ziyade, farklı ve radikal dizilerin arkasında dururum. Hele ki kendi eksenine beni çevirmeyi başarmışsa bu dizi tamamdır benim için.

Ulan İstanbul, İlk tanıtımlarından beri ilgimi çeken bir diziydi. Kezzapla Mayonez şarkısını çığıran bir Şebnem Bozoklu benim epey bi dikkatimi çekmişti. Yaz ile birlikte birinci bölüm ekrana geldi ve yanılmadığımı anladım.

Ulan İstanbul, televizyon piyasası için oldukça riskli diye tabir ettiğimiz oldukça özgün bir yapım aslında. Bu dizinin anlaşılabilmesi ve yeni sezonda yer bulabilmesi için yaz ekranında seyirci ile buluşması çok yerinde oldu. Kaçak Gelinler ile ortaklaşa bir şekilde zirveyi paylaşıyor. Bu bana göre manidar ama televizyon mantığına göre oldukça mantıklı. Her seyirciye hitap eden dizinin izleyicisi de farklı oluyor.

Umarım Ulan İstanbul dizisi yeni sezonda ki yerini garantilemiş durumdadır. umarız bu diziyi en azından koca bir sezon daha izleme şansını yakalarız. Çünkü karakterleri, kalemi ve hikayesi ile hala daha çok şey vaad ediyor.

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..