Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '13

 
Kategori
Edebiyat
 

Yazar ve okur

Yazar ve okur
 

Yazar, tıpkı bir madenci ya da evrende bilinmezleri araştırıp sunmak için gayret eden bir kâşif gibi gizli, örtülü, saklı, üzeri kapatılmaya çalışılan faydalı bilgileri, gün yüzüne çıkarmak ve de bu hazineleri kime yahut kimlere ulaştırabilirse paylaşmak için emek sarf eder, çalışır, çabalar. Okurlar da kendilerine sunulan bu hazineleri paylaşır ve de paylaştırırlar.

Öyle ki, bu bilgilerin gün gelir definelerden daha değerli olduğu anlaşılır.

Mal, mülk, servet kullandıkça tükenirler. Ancak, bilgi işlendikçe, paylaştıkça artar. Her bir gönle, düşüne girdiğinde yeni yaşamlara hayat katar.

Paylaştıkça artan mutluluklar, bilinçli birey ve de toplumlarda hak ettiği değere, saygınlığa kavuşabilir ancak.

Saygın bir fert, saygın bir toplum için, hiç olmazsa edindiğimiz bilgileri paylaşacak kadar cömert olabilirsek, gelecek nesillerimizin küfesine ilimden bonuslar koyabilirsek en mesut ebeveynler bizler oluruz sanırım. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en muhteşem mirasın bilgi olduğu gerçeğinin farkındalığı bile büyük bir kazanımdır bizler için.

Kim bilir? Bakarsınız, bizlerin aracılığı ile öğrenenler bizlerden daha ileri düzeyde idrak sahibi olurlar, anlatılmak isteneni anlar ve de yaşamlarında tatbik ederler.

Benden araştırıp, yazıp, aktarması.

Haydi, kalın sağlıcakla.

Şair Yazar Kemal Alkan

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..