Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '18

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük Oyun..

Büyük Oyun..
 

İlk Afrin'e gireceğimizi dillendirdiğimizde Amerika; 'Olmaz giremezsiniz, YPG terör örgütü değildir' meyanında sözler etti. Arkasından 'ülke bütünlüğünüze tehtid oluşturduğu gerekçesiyle almış olduğunuz kararınızı destekliyoruz' şeklinde söylemlerde bulundu.

Dün Afrin'e girdik ve girer girmez İngiltere ve Almanya'dan destek geldi.

Rusya, önce askerlerini Afrin'den geri çekti, ardından Afrin'e girişimizi hem destekliyor hem de desteklemiyor görüntüsünü çizmekte.

Yani piyon!

Satranç oyunu oynanıyor Ortadoğu coğrafya'sında..

Suriye'ye de barışı sağlamak adına Zeytin dalı'nı uzattık.

Amerika'nın YPG'ye göndermiş olduğu beşbin TIR dolusu silahların temizliği bize kaldı. Söz konusu silahların geri alınması ve Amerika'ya nakledilmesi pahalıya geleceği gibi silah tuccarlarının kazançları da düşeceğinden en doğru seçenek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekete geçmesi..

Ben yığmadığıma göre, kim yığdı, adeta ordu yığını kadar terör örgütü YPG'yi Afrin'e?

Amerika!

Neden yığdı?

YPG terör örgütü ülkeye tehdit oluştursun diye (Peki hani PYD terör örgütü değildi eey Amerika!. Hani, 'PYD'ye saldıran bize saldırmış olur' diyordun Amerika..) ve meşru mudafaa konumuna getirerek Türk askerine YPG'ye göndermiş olduğu silahlarını yok ettirmeye çalışıyor.

Kara saldırısıyla da bugün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Türk askeri Afrin'e doğru ilerliyor.

Temennim, Afrin operasyon'unda Türk askerinin burnu bile kanamasıdır.

Adeta satranç oyunu oynanıyor dedim ya, şunun için söyledim; Ortadoğu İslam coğrafyasın'nda yaklaşık 6-7 yıldır silah tuccarları kazanmak istedikleri kazançları elde ettiler. Asıl amaç Ortadoğu'ya seçim ortamını getirmek ve tıpkı ülkemizde olduğu gibi küresel sermaye'nin Ortadoğu'a girebilmesi için Serbest Piyasa Ekonomisi Modeli'ni hayata geçirmek ve ardından tüm Ortadoğu coğrafyası'nın varlıklarını ele geçirmektir. Dolayisiyle ABD'nin kendi eliyle oluşturmuş olduğu terör örgütleri (PYD YPG El-Nusrs, IŞİD DEAŞ vb.) görevleri sona erdiğinden Amerika tarafından hükümsüz ilan edilmiştir. Çünkü yeni sayfanın açılmakta olan Ortadoğu İslam coğrafyası'nda terör örgütsüz temiz sayfa olmalıdır ki Ortadoğu seçmeni Amerika'nın kontrolünde olacak liderlerin seçilmesinde yarar sağlayacaktır.

Demem şudur ki; Ortadoğu'da her strateji silah tuccarları tarafından belirlenmekte ve ülkelere silah harcamalarını arttırmak istemektedirler.

Afrin operasyonunda kim bilir maliyet ne çıkacaktır..

Devletimizin kasasına yazık değil mi?

Diplomatik çözümlerle çözüm yolları dururken 2018 yılında Ortadoğu'yu ateşe vermenin ne alemi var eey Amerika, eey Rusya!, eey Avrupa ülkeleri?

Var mısınız hep birlikte sağcısı solcusu Laz'ı Kürt'ü Çerkez'i Gürcü'sü Musevi'si Hristiyan Ermenisi'yle Amerikan emperyalizmine dur demeye?

Unutmayalım, Ortadoğu'da başlayan strateji Amerika'nın kendi tarafından gerçekleştirmiş olduğu 11 Eylül saldırısıyla başlamıştır.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..