Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yazılı basın tarihe mi karışacak?

Yazılı basın tarihe mi karışacak?
 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gazeteler ve dergiler yani yazılı basın okuyucuları tarafından önemini günden güne yitiriyor. Artık geçmiş yılların önemli bir iletişim kaynağı olan yazılı basın tarihe mi karışacak? 

Günden güne geliştirilen olumlu yaşam koşulları insanları, hayatımızda önemli bir yeri olan İnternet’e yönelmesini sağlamıştır. İnsanlar herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak için artık yazılı basına değil, internet medyasına yönelmektedir. 

İnternet medyasının başlangıcını, yazılı basının sayfalarının İnternet’e aktarması oluşturmaktadır.1995’de, New York Times Gazetesi’nin yayınlarını İnternet’e aktarması bu süreci başlatmıştır. 

Türkiye’de 12 Nisan 1993 tarihi, İnternet’in miladı olarak kabul edilir. Bu tarihte ODTÜ’den ilk İnternet bağlantısı gerçekleşmiştir.1996 yılında İnternet’e sadece Aktüel Dergisi ve Zaman Gazetesi bulunmakta iken günümüzde artık birçok dergi ve gazetenin İnternet’e taşındığını görüyoruz. 

Yazılı basın tarihe mi karışacak yoksa İnternet medyasının yanında çok az bir ilgiyle de olsa devam mı edecek? Bence 5-10 yıl sonra yazılı basın çok az bir ilgiyle de olsa devam edecektir. Çünkü; Gazeteyi okurken alınan koku, duyulan heyecan ve gazeteye dokunmanın verdiği zevki tadan veya İnternet’i kullanmasını bilmeyen kişiler gazeteye ilgisini sürdürecektir. Ama asıl ilgi İnternet medyasında olacaktır. 

 
Toplam blog
: 3
: 1602
Kayıt tarihi
: 25.04.11
 
 

Halkla ilişkiler ve tanıtım üniversite 2. sınıf öğrencisiyim, okul dışında müzik dalında ilerliyo..